Netflix Şifre Paylaşımı Yasaklaması: Abonelikler Neden İki Katına Çıktı?

Yayınlanma:
Netflix Şifre Paylaşımı Yasaklaması: Abonelikler Neden İki Katına Çıktı?
Netflix, İspanya, İngiltere ve ABD'de şifre paylaşımını engellemeye başladı ve sonuç olarak abone sayısı patladı. ABD'de, günlük yeni abone sayısı ortalama 100 bin seviyesine ulaştı. Netflix'in bu politikası, bir şifrenin farklı kişiler tarafından kullanılmasının önüne geçerek gelir modeline büyük bir darbe vurmuş olmasına rağmen büyük eleştirilere de neden oldu. Ancak yeni politikanın sonuçları inkar edilemez bir gerçek: İşe yarıyor.

Netflix'in Şifre Paylaşımı Engellemesinden Ne Kazandı?

Netflix'in şifre paylaşımını engellemek amacıyla ilk önce İspanya'da, ardından İngiltere ve ABD'de kullanıcıları takip etmeye başlaması, servis kullanıcılarının seçimlerini değiştirdi. Artık aynı evin dışında yaşayan kullanıcılar, paylaşımı sürdürmek için ya ek 5.99 euro/8 dolar ödeyecek ya da kendi Netflix aboneliklerini alacaklar. Veriler, kullanıcıların ikinci seçeneği tercih ettiklerini gösteriyor. ABD'de şifre paylaşımının yasaklanmasından sonraki 4 gün içinde günlük 73.000 yeni abone eklenmiş. Bu rakam, önceki 60 günlük ortalama oranla yüzde 102'lik bir artış anlamına geliyor. Ayrıca, sonraki 2 gün içinde günlük 100 bin yeni abone ortalaması yakalanmış. Bu, son 4.5 yılın en yüksek günlük yeni abone ortalamasıdır.

Kullanıcılar Ek Ücret Ödeme Yerine Yeni Hesapları Tercih Ediyor

Daha önce İspanya'da yaklaşık 1 milyon abonenin ek ücreti protesto etmek için aboneliklerini iptal ettikleri biliniyor. Yani, kullanıcılar, ek ücret ödeyerek farklı kişileri orijinal planlarına eklemek yerine yeni bir hesap açmayı tercih ediyorlar. 26 ve 27 Mayıs'ta, akış hizmeti dikkate değer 100.000 yeni abone ekledi. Antenna'nın 2019'dan beri bu verileri takip etmeye başladığından bu yana, ABD'deki en büyük tek günlük abone artışları bu tarihlerde gerçekleşti. Netflix, Amerika Birleşik Devletleri'nde hesap paylaşımı için ek ücret talep edeceğini duyurdu. Medya akış hizmeti, ana hesap sahibinin aynı evde yaşamayan her kullanıcı için aylık ek 8 dolar ödeme yapmasını gerektiriyor. Ancak, sadece Standart Plan ve Premium Plan ek üye ekleme desteğine sahipken, Reklamlı Temel ve Standart Planlar henüz bu özelliği desteklemiyor. Ayrıca, Birleşik Krallık'taki kullanıcıların da hesaplarına her ek üye için aylık 4.99 sterlin daha ödemesi gerekecek.  

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.