Instagram ve Facebook Messenger Birleşti

Facebook, Messenger ve Instagram DM'yi birleştirdiğini açıkladı. Yapılan güncellemeyle bu bütünleşmenin gerçekleşeceği belirlendi. Güncelleme şu an için bazı ülkelerde yayınlanırken, yakında tüm dünyada yayınlanmış olacak...

Yayınlanma:
Instagram ve Facebook Messenger Birleşti

Facebook Messenger ve Instagram, Mark Zuckerberg’in iki platformu entegre etmek istediğini açıklamasından tam 18 ay sonra birleşti. Facebook Messenger, Instagram’ın eski direkt mesajlaşma hizmeti olan Instagram Direct’in yerini aldı ve kullanıcıların ilk kez iki platform arasında sohbet etmesine, fotoğraf ve video göndermesine olanak tanıdı. Bu güncelleme, yalnızca bu iki platformu birleştirmek değil, aynı zamanda WhatsApp’ı dahil etmek ve üç uygulama arasında gönderilen tüm mesajlar için uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirmek hedefine doğru ilk adım olarak görülüyor.

Kolaylık Sağlayacak

İki uygulamanın entegrasyonu, hesaplarının birleştirilmesine izin vermek için özel kullanıcı izni gerektiriyor. Bu nedenle Facebook, kullanımı teşvik etmek için yeni özellikler sunuyor. Güncellemeyi kabul ederlerse kullanıcılar “selfie çıkartmaları” gönderebilecek, video görüşmeleri sırasında arkadaşlarıyla Instagram videoları izleyebilecek ve kaybolan mesajlar gönderebilecek. Bu güncelleme sayesinde, arkadaşlarınıza ve ailenize ulaşmak için hangi uygulamayı kullanacağınızı düşünmeden bağlantıda kalmak daha kolay olacak. Facebook, yeni özelliklerin “birkaç ülkede” hemen ve “küresel olarak yakında” kullanıma sunulacağını belirtti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.