ESET ile Ayın Siber Güvenlik Tavsiyeleri – 20: İş yerinde siber güvenlik

Yayınlanma:
ESET ile Ayın Siber Güvenlik Tavsiyeleri – 20: İş yerinde siber güvenlik
ESET sponsorluğunda her ay hazırlanan yazı dizisinin 20. bölümünde herkes için iş yerinde siber güvenlik konusunu işleyeceğiz. ESET sponsorluğundaki yazı dizimizin bu bölümünde iş yerinde siber güvenlik önerilerimizi önerilerimizi sıralayacağız. Öncelikle bir teşekkür, ESET sponsorluğunda hazırladığımız ‘ESET ile Ayın Siber Güvenlik Tavsiyeleri’ yazı dizimiz artık bir ‘siber güvenlik fenomeni’ haline dönüştü. Her ay yaklaşık 4,5 bin kişi tarafından okunan toplam 19 adet makale kaleme aldık. Böylelikle siber güvenlik konusundaki tavsiyelerimizle hem farkındalığın artmasına hem de çok sayıda kullanıcı açısından daha güvenli bilgisayar ve mobil cihaz kullanımına katkı sağladık. Bu kapsamda yazılarımızı özveriyle hazırlamaya devam ediyoruz. Şimdi gündemimizde çalışanlar için iş yerlerinde siber güvenlik var. Kimse, siber güvenlik konusunda şirketini riske atan bir çalışan istemez. Hack’lenen bir şirkette bu durumun kaynağı olan çalışan, hem kendisine zarar vermiştir hem de işletmesi büyük ihtimalle mevcut gelişmenin olumsuz etkileriyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Siber tehditler sürekli olarak değişiyor, üstelik hacker’lar şirketleri giderek daha fazla hedef alıyor. Bu noktada hem şirketinizi hem de ‘kendinizi’ riske atmadığınızdan emin olmanız önem taşıyor. Peki iş yerinde siber güvenlik için neler yapılabilir?

Uygulama ve yazılımları güncel tutun

Yazılım ve uygulamalar, genelde güvenlik açısından mevcut zaafların giderilmesine yönelik güncellemeler yayınlamaktadır. Birçok konuda yeni özellikler, stabilite, performans artırımı gibi yetenekler de sunan bu güncellemelerde güvenlik asla es geçilmez. Bu nedenle yazılım ve uygulamaların ‘güncel tutulması’ değerli bir siber güvenlik adımıdır. Çalışılan herhangi bir telefon, tablet, Mac veya PC için otomatik güncellemeleri açık tutmanızı ya da yazılımları manuel olarak güncellemenizi tavsiye ediyoruz.

Güvenliği şüpheli WiFi ağlarına dikkat

Bir kafede çalışmak keyifli olabilir, ancak risklidir de. Bazen ideal kablosuz ağ üzerinde kötü amaçlı siber korsanların müdahaleleri söz konusu olabilir. Bu nedenle halka açık ağlarda ‘işle ilgili’ belge alışverişleri, mail işlemler, vb. gerçekleştirmeyiniz.

İş ve kişisel şifreleriniz farklı olmalı

Bankacılık odağındaki kötü amaçlı yazılımlar hem çevrimiçi bankacılık hem de diğer online finansal işlemlerde, bireyler ve işletmeler açısından önemli bir sorun haline gelmiş durumda. Bu yüzden şifrelerin güvenliği hiç olmadığı kadar kritik önemde. Hatırlamada zorluk dahi çekseniz kişisel şifrelerinizle bankacılık şifrelerinizin aynı olmaması gerekiyor. Mümkün olduğunca güvenli kalınması adına iki faktörlü kimlik doğrulaması tercih edin ve şifreleri sıklıkla değiştirin.

Kimlik avı dolandırıcılığının karakteristiğini bilin

Esrarengiz e-postalar, büyük vaatler, süper ‘çözümler’ ve benzer birkaç şey daha… Bazı e-maillerdeki ‘dosyaları açmaya iten’ o vaatlere kanmayın. Şüpheci ve dikkatli olun. Ayrıca aceleci olmayın. Örneğin yurt dışında bir ürün mü sipariş ettiniz, ansızın postanıza düşen DHL e-mailine temkinli yaklaşın. 2016’da finansal siber risklerin oranı yüzde 10’dan fazla artış kaydetti ve artmaya da devam ediyor. Dikkati elden bırakmamak altın değerinde özetle.

Özel bir güvenlik çözümü kullanın

ESET’in kurumsal işletmeler için sunduğu siber güvenlik çözümlerini deneyin. Uçtan uca güvenlik için birçok ayrıntıyı barındıran, her şeyi sizin için önceden düşünmüş durumdaki güvenlik yazılımı alternatifleri için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.