En İyi Konsept Otomobiller

En iyi konsept otomobiller listemiz sizi bekliyor. Mercedes-Benz, BMW, Audi, Porsche, Rolls-Royce, Bentley, Nissan ses getiriyor...

Yayınlanma:
En İyi Konsept Otomobiller

En iyi konsept otomobiller listemize bayılacaksınız... BAIC Arcfox-7 Electric Supercar Sahnelenen elektrikli konsept otomobillerden belki de en çok dikkat çekeni BAIC Arcfox-7 oldu. Dev Çinli üreticisinin gelecek için planladığı modeli, gücüyle çarpıcı. 603 beygirlik elektrikli motor gücü sunuyor ve teoride şu anki Tesla modellerinin tam dolu pille ulaşabildiği sürüş menziline son derece yakın göstergeler vaat ediyor.

BAIC_Arcfox-7_Electric_Supercar

Biraz daha sarsıcı olan ise 0-100km/s süresi; inanılmaz ama 3 saniyenin bile altında. Görselliği ise bir diğer fütürizm dolu rüya. Ön lastikleri ile arka lastikleri arasındaki çarpıcı hat ayrımı, ön yüzündeki mavi ışık detayları ve teknoloji dolu kokpiti ile günün birinde ulaşılmayı bekliyor.

LeEco-2LeEco ‘LeSee’ Electric Supercar

En iyi konsept otomobiller arasında sürpriz bir marka var. Çinli startup LeEco, kendi ülkesinde geniş ilgiden memnun. Araç satışlarıyla da ilginç bir yükseliş ivmesi sergileyen markanın geçtiğimiz aylarda düzenlenen Pekin Auto Show'daki gövde gösterisi ise konsept modeli ‘LeSee’ oldu. Bir diğer elektrikli süper otomobil ve dolayısıyla hız+performans+tasarım üçlemesini uç noktalarda sergiliyor.

Fütüristik bir izlenim bırakan süper otomobil, şirketin CEO’su Jia Yueting’in açıklamasına göre yakında üretim safhasına geçecek. Heyecan verici bir haber olduğu gerçek, üstelik açıklamalar bununla da sınırlı değil; geliştiricilere ücretsiz olarak bu inanılmaz otomobilin verilmesi, karşılığında kendileri için araç içi yazılımlar geliştirilmesi gibi beklentileri de var. Eğer hala geç kalmadıysanız bu otomobili ücretsiz olarak edinmek için ne gerekiyorsa yapın.

Toyota_FCV_Plus-2

Toyota FCV Plus

Toyota, çevre dostu modellere ağırlık veren, örnek markalar arasında konumlanıyor. Japon üreticinin inovasyonun tavan yaptığı fikirleri de sıklıkla teknoloji dünyasında konu ediliyor. Örneğin birazdan okuyacaklarınız sayesinde farkındalığınızı artırıp cihazın takılı olmadığı yani işlevsiz şarj cihazınızı prizden çıkarmanız böylelikle karbon emisyonunun azaltılmasına katkıda bulunmayı düşünebilirsiniz. Harika olur.

  • Gerçek bir ikon:

Tokyo Motor Show’da da görücüye çıkan Toyota FCV Plus, Çin’de de bir gurur idolü olarak yerini aldı. Bu otomobil, ev ve altyapı için hareket ettikçe elektrik üretmeyi temel alan bir tür –hareket eden jeneratör- daha doğrusu otomobilin farklı bir tanımı.

  • Toyota FCV Plus bu konuda üzüyor

Üzücü olan şimdilik üretilmiyor olması, umut vaat eden şey ise 10-15 sene sonra üretimine başlanmasının planlanması. Fikirler gelişir ve olgunlaşır; gelecekte büyük sürprizler bizleri bekliyor. En iyi konsept otomobiller arasında yer alıyor.

nissan-2

Nissan IDS Concept

2020’de satışa sunulması beklenen Nissan IDS Concept, belki de hala resmi olarak konsept olduğu son fuarlarda görücüye çıkıyor. Geçen yıl Japonya’da tanıtılan modelin Leaf’in başarısından sonra seri üretimine geçilecek ‘planlama safhası’ otomobillerden biri olacağı kaydediliyor. Beklentiler de bir hayli yüksek.

  • Tasarımıyla harikulade görünüyor, klasik otomobil geçişlerine tamamen aykırı girinti ve çıkıntıları ile dahiyane imgeler barındırıyor. Neyse ki abartı farlara, ışıklandırma sistemlerine sahip değil, bunu yakın zamanda satışa sunulacak bir araç olmasına bağlayanlar çoğunlukta elbette.
  • Kapıları yana doğru açılıyor, Mini Cooper D Clubman’i (evet, sırf bu ikonik modelin adını anmak için yazdık) anımsatıyor adeta. Kuzey stilistliğinden izler de taşıyan koltukları ve genel hatlarıyla sofistike kokpitiyle de çarpıcı. Akıllı sürüş sistemine sahip olan araç, prototip lityum iyon pille donatılmış durumda.

Faraday Future EV concept

Farady Future FFZERO1

CES 2016’da ilk kez göründüğünde görenlerin tamamı gözlerini açıp kapatmak, hatta bazıları kendilerine tokat atmak zorunda kaldı. Şaşkınlık yaratmıştı, bayılanlar olduğu bile söyleniyor. Onu tanımlamak için birkaç Batman filminin izlenmesinin yeterli olacağını söyleyen ‘aktivistler’ de söz konusuydu, bunun altını da çizmek gerek.

Ancak Faraday Future FFZERO1, tüm zamanların en çarpıcı otomobillerinden biri. Bunu kabul etmemek neredeyse imkansız, ulaştığı akıl almaz hızlar, tepkime süreleri, internet araçları derken bambaşka boyutlardan biri. Konsept araç, akıllı telefon entegrasyonuyla da ön planda. Aracın içinde verileri görselleştirme ve etkileşim imkanı, uzaktan uygulama yönetimi, hatta araç yapılandırmaları bile sağlanıyor. Çoğu ‘o da nesi’ sorusunun muatabı adeta.

Ergonomi, karbon fiber malzeme ve yarış için yaratılmış diğer tüm öğeleri ile geleceği çağırıyor. Günün birinde yollarda görüşmek üzere diyoruz öyleyse…

chery-fv-2

Chery FV2030

Türkiye’de de çeşitli modelleri ile ilgi çeken Chery’nin bu modelinin gelecekten gelen tuhaf şeylerden biri olduğu kesin. Ama her santimiyle de teknoloji ve inovaayon dolu. Chery FV2030’da temel özellik elektrik motorlarına güç sağlayan tekerlekler. Üzerlerinde enerji sağlayan sistem bulunduran tekerlekleri ile fark yaratıyor. Kokpiti ise başlı başına bir ‘yıl 2100!’, 3 boyutlu bilgi ve eğlence sistemi ile haritalar etrafınıza, yollar bir o yanınızda bir bu yanınızda. Henüz hazır olmadığımız bir dolu şey içeriyor Chery FV2030. En iyi konsept otomobiller arasında yer alıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.