Ekrana gömülü telefon kameralarına hazır olun

Ekrana gömülü telefon kameralarına hazır olun

Yayınlanma:
Ekrana gömülü telefon kameralarına hazır olun

Ekran içindeki parmak izi okuyucular hızlı bir şekilde amiral gemisi telefonlarının normal bir özelliği haline geldiğinde, üreticiler ekranın altına başka neler koyabileceklerini merak etmeye başladılar. Geçtiğimiz gün, hem Oppo hem de Xiaomi, en son gelişmeleri göstermek için sosyal medyayı kullandı: ekrana gömülü ön kameralar.

Ekrana gömülü kameralar, ekrana gömülü optik parmak izi okuyucular gibi çalışacak; ekranın şeffaf bir bölümünün altına bir CMOS çipi yerleştirilecek ve bu çip, piksellerin arasından dış dünyayı görmesini sağlayacak.

Resim çekmediğinizde, ekran pikselleri normal şekilde çalışacak fakat resim çekeceğiniz zaman, kameranın etrafındaki pikseller kapanacak ve kameranın ekranda görünmesini sağlayacak. Xiaomi, uygulamalarından bazılarının daha iyi görüntü kalitesi için "özel düşük yansıtıcı cam" kullandığını da belirtti.

Açıkçası, her iki şirket de ekrana gömülü kameraları aynı zamanda sergiliyorlar çünkü bazı bileşen satıcıları ekrana gömülü kamera çözümü satmaya başladı bile. Çinli üreticiler hızlı bir şekilde bileşenleri pazara sokmakta başarılı olduklarından, birkaç ay içinde bu ürünlerin her yerde ortaya çıkması şaşırtıcı olmayacaktır.

Kaynak: Arstechnica

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.