Apple, Sosyal Medya Üzerinden Verdiği Destek Hizmetlerini Sonlandırıyor

Apple, müşteri hizmetleri alanında radikal değişikliğe gitti

Yayınlanma:
Apple, Sosyal Medya Üzerinden Verdiği Destek Hizmetlerini Sonlandırıyor

Teknoloji devi Apple, müşterilere sunduğu destek operasyonlarını köklü bir değişikliğe tabi tutu. Şirket, Twitter gibi sosyal medya platformları üzerinden sağlanan müşteri destek hizmetlerini sonlandırmaya ve yerine uygulama tabanlı veya web sitesi üzerinden yardım sunmaya odaklanmaya karar verdi. Bu radikal kararın arkasındaki nedenler ve sonuçları tüm Apple kullanıcıları için merak konusu oldu.

Apple Sosyal Medyadan Destek Vermeyi Neden Bıraktı?

Apple, ilk olarak 2016 yılında Twitter üzerinde kullanıcı destek hizmetlerine başlamıştı. Ancak son dönemde, şirketin sosyal medya destek hizmetlerini sonlandırma kararı aldığına dair bilgiler ortaya gün yüzüne çıktı. Bunun için ilk olarak, ücretli sosyal medya destek danışmanlığı rollerini kaldırmak istediği bildirilmişti. Son alınan bilgiler de bunu destekler nitelikte. Son açıklamalara göre sosyal medyadaki tüm yardım operasyonları sona eriyor gibi görünüyor. Apple'ın bu radikal değişikliğinin arkasındaki nedenler tam olarak açıklanmamış olsa da, bu kararın arkasında Elon Musk'ın ve X platformundaki değişikliklerin etkisi olabileceği spekülasyonları yapılıyor. Ancak ne olursa olsun, Apple'ın sosyal medya destek stratejisini tamamen değiştirmesi oldukça dikkat çekici bir gelişme.

Apple, bu değişiklikle birlikte müşteri destek hizmetlerini sadece kendi uygulamaları üzerinden veya web sitesi üzerinden sunacak. Örneğin, "@AppleSupport" Twitter hesabına yazılan şikayetler artık, Apple çalışanları yerine botlar tarafından oluşturulan cevaplarla Apple'ın web sitesine veya Apple Destek YouTube kanalına yönlendirilecek.

Bu değişikliğin Apple'ın müşteri deneyimini nasıl etkileyeceği ve müşterilerin bu yeni yaklaşımı nasıl karşılayacağını ilerleyen günlerde daha net belli olacaktır.

Apple'ın sosyal medya üzerinden müşteri destek hizmetlerini sonlandırma kararı, diğer teknoloji şirketleri içinde denenebilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.