Apple Pay, ABD'de davalık oldu!

Apple'ın mobil ödeme ve dijital cüzdan hizmeti Apple Pay, Amerika Birleşik Devletleri'nde tekel suçlamasıyla dava edildi.

Yayınlanma:
Apple Pay, ABD'de davalık oldu!

Üç ABD kredi birliği, ödeme sistemini piyasayı tekeline almakla ve üçüncü tarafların hizmetlerini kullanması için çok pahalı işlem ücretleri talep etmekle suçlayarak Apple Pay'e karşı bir antitröst davası açtı. Ayrıca şirketler, diğer dijital cüzdanların erişemeyeceği gerekli donanımlardan da şikayetçi oldu.

Bu sözde tekel, cüzdan kaybıyla sonuçlanacağı için Apple'ın Android'e geçişini zorlaştıracaktır. Apple Pay yalnızca Apple cihazlarda kullanılabilir, Android cihazlarda kullanılamaz ve bu kullanımı yalnızca belirli bir grup insanla sınırlandırır.

Gerçekleştirilen bu dikkat çekici hamle, Apple Pay'in pazardaki olası tekelleşme nedeniyle yaşadığı ilk sıkıntı değil. Apple, Avrupa Birliği bölgelerinde de benzer sorunlarla karşılaştı. ABD'de ise Apple'ın sorumlu yargıca başvurmasına rağmen davanın Aralık ayında mahkemeye taşınması gerekiyor.

apple-pay-abdde-davalik-oldu-2.webp

Davacılar Apple'ın ürünlerini kullanan kullanıcıları dahili ödeme hizmetini kullanarak ödeme yapmaya zorladığını iddia ediyor. Buna ek olarak, Apple Pay'i kullanan şirketler toplamda 1 milyar dolarlık fazla ücret ödüyor ve bu da müşterilere zarar veriyor.

Apple savunmasında maliyetleri düşük tutmak için tüm kart sahiplerinden nominal ücretler aldığını söyledi. Aynı zamanda Apple Pay kullanıcılarının ödeme platformunu kullanma konusunda herhangi bir baskı altında olmadıklarını da savunuyorlar. Apple davayı kaybederse ödeme hizmetinde bazı ayarlamalar yaparak hizmeti herkes için daha erişilebilir hale getirmesi gerekebilir.

Apple Pay, Apple tarafından sunulan bir mobil ödeme ve dijital cüzdan hizmetidir. iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch ve diğer uygun cihazlar ile mobil ödeme imkanı sunmaktadır. Servis, kullanıcıların kredi, banka veya ön ödemeli kartlarını kullanarak mağazalarda, uygulamalarda ve web'de güvenli alışveriş yapmalarına olanak sağlar. İşlemler, cihazın yerleşik NFC çipi aracılığıyla temassız olarak gerçekleştirilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.