Amazon'dan yapay zekaya büyük yatırım!

Teknoloji devi Amazon yapay zeka alanına önemli bir yatırımda bulundu. Şirket Anthropic firması için 4 milyar dolarlık yatırımını duyurdu.

Yayınlanma:
Amazon'dan yapay zekaya büyük yatırım!

Yapay zeka teknolojisi her geçen gün hayatımızda daha önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Pek çok büyük teknoloji şirketi rotasını bir süredir AI teknolojilerine yansıtmış durumda. Bu bağlamda en son hamlelerden biri de Amazon tarafından gerçekleştirildi. Şirket, ChatGPT'nin rakibi ve chatbot'u Claude ile Anthropic'e büyük bir yatırım yaptığını duyurdu.

Kurucuları arasında eski OpenAI üyelerinin yer aldığı Anthropic, yapay zeka alanındaki yenilikçiliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Amiral gemisi ürünü olan Claude, soruları yanıtlama, metinleri çevirme, kod yazma ve diğer birçok işlevle tanınıyor. Ancak onu diğerlerinden ayıran şey, daha karmaşık talepleri karşılayabilme iddiası olarak biliniyor. Bu da onu büyük ölçekli ticari ve yasal belgeleri analiz etmek için ideal kılıyor.

Amazon'un hamlesi Anthropic'in azınlık hissesinin satın alınmasını içeriyor. Buna karşılık Jeff Bezos'un şirketi, Anthropic'in teknolojisini bir dizi kurumsal ürününe entegre etmeyi planlıyor. Bundan yararlanabilecek hizmetlerden biri, yapay zeka uygulamaları oluşturmaya adanmış bir platform olan Amazon Bedrock olarak öne çıkıyor.

amazondan-yapay-zekaya-buyuk-yatirim.webp

Öte taraftan Anthropic, Amazon'un en son teknolojisinden yararlanma fırsatına sahip olacak. Buna gelecekteki yapay zeka modellerini oluşturmak ve eğitmek için Amazon'un özel çiplerinin kullanılması da dahil olacak. Aynı zamanda beklendiği gibi Amazon Web Services (AWS) , Anthropic'in birincil bulut sağlayıcısı olacak.

Amazon'un planlanan başlangıç ​​yatırımı 1,25 milyar dolar iken şirket, katkısını 2,75 milyar dolar daha artırabileceğinin sinyalini verdi. Eğer Amazon 4 milyar dolarlık paketin tamamına devam ederse, Bloomberg'e göre bu, AWS ile şimdiye kadar yapılan en büyük yatırım olacak.

Ancak Anthropic'i hedef alan tek teknoloji devi Amazon değil. Google, şirkette yaklaşık yüzde 10 olduğu tahmin edilen hisseyi satın alarak ilgisini zaten gösterdi. Bu hamle, şirketin bu yılın başlarında yaptığı 300 milyon dolarlık yatırımın sonucuydu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.