Steam Deck katili ASUS ROG Ally X duyuruldu! İşte özellikleri

Windows 11 işletim sistemiyle çalışan yeni nesil taşınabilir konsol cihazı ASUS ROG Ally X resmi olarak duyuruldu. İşte özellikleri...

ASUS, Republic of Gamers (ROG) markası altında yeni taşınabilir konsolunu duyurdu. Steam Deck rakibi ROG Ally X resmi olarak tanıtıldı. Geçen yıl şirketin piyasaya sürdüğü ROG Ally'nin yeni sürümü olarak karşımıza çıkan konsol, Tayvan'da düzenlenen ve Asya'nın en büyük elektronik fuarı olarak bilinen Computex 2024'te lanse edildi.

ASUS ROG Ally X, Windows 11 ile çalışacak

Microsoft tarafından geliştirilen Windows 11 işletim sistemiyle çalışan ROG Ally X, iddialara göre PC'de yer alan tüm oyunları çalıştırma gücüne sahip olacak. Önceki sürümde de yer alan AMD Ryzen Z1 Extreme işlemcisiyle gelen cihazda 1 TB'a kadar depolama alanı yer alacak. Aynı zamanda 24 GB LPDDR5X-7500 RAM bulunacak.

ASUS'un Steam Deck rakibi yeni taşınabilir konsolu önceki modelle benzer bir görünümle karşımıza çıkacak. Cihazın görünümünde bazı pratik değişiklikler sunan şirket, tutma kısmını daha derin ve yuvarlak bir şekilde tasarlayarak ergonomiyi ön plana çıkarıyor.

ASUS ROG Ally X cihazında düğme yerleşiminde küçük bazı değişikliklere yer veriliyor. Joystick kısmı daha sert yaylar sunuyor. D-Pad'de önemli iyileştirmeler sağlayan firma, cihazın dayanıklılığını da artırmayı ihmal etmiyor.

Pil gücünü iki katına çıkaran taşınabilir konsol 80 Wh bataryayla karşımıza çıkıyor. Bağlantı kısmında da bazı değişiklikler sunan şirket, XG Mobile bağlantı girişinin yerine biri Thunderbolt destekli iki adet USB-C bağlantı girişine yer veriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Oyun Haberleri