PlayStation 5 DualSense fiyatlarına zam geldi!

PlayStation 5 DualSense fiyatları zamlandı. ABD'de perakende mağazalarında DualSense'e 5 dolarlık bir zam uygulanmaya başladı.

ABD'de DualSense için yeni bir zam gündeme geldi. Ortaya çıkan bilgilere göre söz konusu fiyat artışı bu Pazar günü başladı ve X'teki Wario64 adlı kullanıcı tarafından bildirildi. Rapora göre, Kuzey Amerikalı perakendeciler kontrolün fiyatını 70 ABD dolarından 75 ABD dolarına çıkardı.

DualSense fiyatını artıran mağazalar arasında Best Buy, Target ve resmi PlayStation mağazası karşımıza çıkıyor. Fiyat artışının PS5'in tüm renklerindeki kontroller için geçerli olduğunu da vurgulamakta fayda var.

Türkiye'de de DualSense'e zam bekleniyor

Şu ana kadar fiyat artışı yalnızca Japonya, Avrupa ve şimdi de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanıcılar için ortaya çıktı. Büyük pazarların cihaz fiyatlarını artırdığı göz önüne alındığında bu artışın yakın zamanda Türkiye'de de uygulanma ihtimalinin güçlü olduğunu söylemek mümkün.

Bu yeni fiyat artışı Sony'nin önceki nesillerin gidişatına nasıl aykırı davrandığını ve zamanla konsolların ve cihazların değerini düşürdüğünü gösteriyor. Ancak dokuzuncu nesil Japon konsolları konsol fiyatlarını ve şimdi de denetleyici fiyatlarını artırıyor.

Geçtiğimiz yıl şirket, PS5'in dijital versiyonunun fiyatını 50 ABD doları artırdı. Bu zam sonrası oyunseverler şirkete büyük bir tepki gösterdi. Sosyal medya platformlarında kullanıcılara Sony'ye adeta tepki yağdırdı. Şimdi DualSense'e gelen zamla birlikte benzer tepkiler yeniden ortaya çıkmaya başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Oyun Haberleri