Bir Devrin Sonu: Xbox 360'ın Dijital Mağazası Kapatılıyor

Microsoft,29 Temmuz'da Xbox 360 mağazası ve Xbox 360 Marketplace web sitesini kapatacağını duyurdu. Yüzde 90'a varan 'Kapanıyor' indirimlerini fırsata dönüştürebilirsiniz.

Microsoft, Xbox 360 dijital mağazasının (Xbox 360 Store) ve Xbox 360 Marketplace sitesinin 29 Temmuz 2024'te kapatılacağını duyurdu. 2016'dan beri Xbox 360 konsollarını üretmeyi durduran teknoloji devi şu ana kadar desteğini arkasından çekmemiişti. Ama artık 29 Temmuz'dan sonra Xbox 360 sahipleri dijital oyun, DLC paketleri veya diğer içerikleri artık satın alamayacak. Ancak, daha önce satın alınmış oyunlar ve içerikler erişilebilir kalmaya devam edecek. Microsoft’un yeni nesil konsollar ve hizmetlere odaklanma stratejisinin bir parçası olarak Xbox 360 için bir devrin sonu yaklaştı.

Ayrıca, Microsoft Movies TV uygulaması da aynı tarihte kapatılacak. Bu uygulamadan satın aldığınız filmler veya TV şovları artık konsolda oynatılamayacak.

XBox 360'da 'Kapatıyoruz' İndirimleri Başladı!

Xbox konsolları ve Xbox Game Pass hizmetine yönlendirmenin bir parçası olarak Microsoft, kapatılmadan önce Xbox 360 mağazasında %90'a varan büyük indirimlerle kullanıcıların favori oyunlarını uygun fiyatlarla satın almalarını istiyor. Xbox 360 mağazası kapandıktan sonra kullanıcılar daha önce satın aldıkları oyunları ve içerikleri indirip oynayabilecekler. Bu da demek oluyor ki; Kullanıcılar mevcut kütüphanelerine erişimini sürdürebilecekler. Ayrıca, Xbox One, Xbox Series X veya Xbox Series S konsoluna sahip olan kullanıcılar, geriye dönük uyumlu Xbox 360 oyunlarını bu yeni nesil konsollardan satın almaya devam edebilecekler.

Xbox 360'ın 2005'te piyasaya sürüldüğünde büyük sükse yapmış ancak sürekli gelişen oyun teknolojisine ayak uyduramayacak duruma geldiği için de kapatılma kararıyla karşı karşya kaldı.

Endişelenmeyin, yeni oyun satın alamayacak olsanız da favori oyunlarınıza ve içeriklerinize erişiminiz devam edecek. Hatta Bir Xbox One, Xbox Series X veya Xbox Series S konsoluna sahipseniz, 29 Temmuz'dan sonra bu konsollarda geriye dönük uyumluluğu desteklenen tüm Xbox 360 oyunlarını satın alabileceksiniz. Xbox 360 dijital mağazasını son kez ziyaret etmeyi unutmayın derim..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Oyun Haberleri