Samsung Galaxy Note 7’nin Özellikleri Daha Fazlası! (Güncellendi)

Samsung Galaxy Note 7 özellikleri, artıları, eksileri ve öne çıkan tüm ayrıntıları ile bu kapsamlı makalede sizleri bekliyor.

Samsung’un son amiral gemisi Galaxy Note 7, uzun bir bekleyişin ardından tanıtıldı. Peki, bu yeni cihazda sizi neler bekliyor?

Şu bir gerçek ki, Samsung’un halihazırdaki kullanıcıları zaten uzun zamandır bu cihazı bekliyordu. Onların haricinde bizler de tanıtım haberlerini yazıp-çizmek için dört gözle beklediğimiz Galaxy Note 7 yazımızı nihayet sizler için hazırlamak üzere kalem-kağıt (tabi ki hayır, klavyemizi ve kahvemizi) aldık ve koyulduk incelemelere. Galaxy Note 7, New York’da yapılan Unpacked 2016 etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı.

Galaxy Note 6 nerede?

Yapılan çeşitli açıklamalar var. En sağlıklı olanı şu ki, Note 6 isminin atlanmasının nedeni, kafa karışıklığını engellemek ve amiral gemilerini aynı hat üzerinde buluşturmak. Windows 8.1'den sonra Windows 9 çıkmadı, Microsoft direkt Windows 10'la geldi. Teknoloji şirketleri bazen böyle kararlar alabiliyorlar, Samsung da Note 5'ten sonra direkt Note 7 çıkardı, çünkü Galaxy S7 ve S7 edge'in çıktığı bir yılda 6'yla değil 7'yle başlayan bir üst seviye model sunmak istediler. Mantıklı görünüyor.

Tasarım ve donanım

Samsung Galaxy Note7’nin tasarımının önceki nesil model ve Kore merkezli şirketin 2016’nın ilk aylarında tanıtılan Galaxy S serisi akıllı telefonlara benzerliği dikkat çekici. Samsung, amiral gemisi modellerinde bir tasarım dili oluşturma konusunda istekli görünüyor. 2016 yılındaki Note serisi modelde kavisli ekranı tercih edildi. Tabii ki, kavisli tasarım kullanılmasının en önemli nedeni ürünün ele oldukça iyi oturması. İkinci neden ise estetik görünüme pozitif katkı. Galaxy Note7, bir hayli şık bir görünümle geliyor ki kavisli yapının arka planında da Galaxy S6 edge ve devamındaki S7 edge’in küresel pazarlarda yakaladığı başarıyı göstermek mümkün.

5.7 inçlik 2560×1440 piksel çözünürlüğünde (2K) Super AMOLED ekran kullanılan cihazda dokunmatik devreler ekrana işlenmiş. Bunun en büyük sebebi de, daha düşük maliyetli bir ürün ve daha ince bir tasarım elde edebilmek. Diğer yandan dayanıklılık da artırılmış durumda, şu bir gerçek ki kısa süre önce tanıtılan Gorilla Glass 5’in Note7’de kullanımı, yani cihazın dayanıklı ekran serisi ile gelmesi çok önemli bir avantaj. Kılcal çizilmlerin yanı sıra dayanıklılık çok daha ileri boyuta taşınıyor.

Galaxy Note7, tasarım dilince ciddi bir kalınlık göze çarpmadığı halde güçlü bir izolasyonla geliyor. Suya ve toza dayanıklı. Önceki yıllarda tanıtılan ‘outdoor’ Samsung akıllı telefon modellerinin ne denli kalın ve tuhaf göründüğünü hatırladığınızda Galaxy Note7’nin bu denli dayanıklı olmasına karşın tasarımdan ödün vermiyor oluşu yüzleri güldüren faktörlerden biri.

Peki, bellek?

4GB’lık RAM tercih edilmiş. Snapdragon 820 ya da Exynos 8890 (Türkiye’de Exynos 8890’lu modeller satışa sunulacak) yonga seti ile birlikte gelen bu bellek teknolojisi, ayrıca 64 GB dahili depolama alanı ile tamamlanıyor. Performansının Samsung’un S7 modeli ile yakın olduğu görülüyor. Bunun haricinde 64GB’lık depolama özelliği dışında bir alternatif sunulmaması eksi puan. Çünkü kullanıcıların daha düşük depolama alanine sahip Note7 satın almak için daha az bütçe ayırması olası olacaktır. Yine de olumlu yanından bakıldığında özellikle 4K video çekimleri için bu durumun önemini yadsınamaz. Üstelik artırılabilir hafıza desteği de söz konusu. Cihaza microSD takarak 250 GB’a yakın toplam depolama alanı elde edilebiliyor.

Irıs tarama teknolojisi

Samsung Galaxy Note7’de olan en önemli özelliklerden biri de cihazın sol üst kısmında bulunan iris tarayıcı teknolojisi. Bu özellik sayesinde kullanıcısının retinasını tanıyacak olan Galaxy Note7, bu sayede güvenlik temelindeki bazı işlemleri yapma olanağı sunacak. Note7’de Knox yazılımının da yüklü olduğunu, ayrıca parmak izi okuma teknolojisinin de olduğunu düşünürsek bir hayli kapsamlı bir güvenlik katmanı yapısı kullanıma sunuluyor. Dileyen kullanıcılar, aynı işlemi gerçekleştirmek için birden fazla güvenlik katmanı da aşabilecekler. Böylelikle güvenlik seviyesi Note7’de deyim yerindeyse XXL büyüklüğünde. Bravo!

Samsung Galaxy Note 7 suya dayanıklı

IP68 sertifikalı Samsung Galaxy Note 7, su altında 1.5 metreye kadar 30 dakika çalışabilecek. Ayrıca toza karşı da dayanıklı bir model söz konusu. Artık su damlacıkları akıllı telefonuma zarar verir mi tedirginliğinin geride kalmasının yanı sıra suyun altında da birbirinden keyifli fotoğraflar çekilebilecek. Ama şu da bir gerçek ki eylül ayına doğru teknoloji raflarındaki yerini almaya başlayan cihaz, sanki 2016 deniz ve havuz sezonu için biraz geç kaldı. 2017’ye hazırlık olarak değerlendirebilmek mümkün. En nihayetinde ise Samsung’un üst segmentteki akıllı telefonlarındaki izolasyon, ortak özellik halini alıyor.

Kalemi de dayanıklı

Daha önceki serilerde olan S-Pen’i hatırladınız mı? Tabi ki evet. Lakin bu sefer biraz daha farklı bir kalem karşımızda. Daha hassas ve suya dayanıklı bir yapıya kavuşmuş, S-Pen ile geliyor, Galaxy Note 7. Eğer kalem kullanmayı seviyorsanız, ki Note kullanıcıları genelde kalemleri sık kullanıyor, o halde bu gayet güzel bir gelişme sizler için.

Irıs tarama teknolojisi

Samsung Galaxy Note7’de olan en önemli özelliklerden biri de cihazın sol üst kısmında bulunan iris tarayıcı teknolojisi. Bu özellik sayesinde kullanıcısının retinasını tanıyacak olan Galaxy Note7, bu sayede güvenlik temelindeki bazı işlemleri yapma olanağı sunacak. Note7’de Knox yazılımının da yüklü olduğunu, ayrıca parmak izi okuma teknolojisinin de olduğunu düşünürsek bir hayli kapsamlı bir güvenlik katmanı yapısı kullanıma sunuluyor. Dileyen kullanıcılar, aynı işlemi gerçekleştirmek için birden fazla güvenlik katmanı da aşabilecekler. Böylelikle güvenlik seviyesi Note7’de deyim yerindeyse XXL büyüklüğünde. Bravo!

Batarya sorunu, ortak sorunumuz!

Hangi akıllı telefonu kullanıyor olursanız olun, batarya sorunu, memleket meselemiz. Samsung ise kullanıcıya biraz daha kulak vermiş ve Galaxy Note7 için yeni tip batarya kullanımı kararı almış. 3500mAh kapasiteli batarya gelecek ve en önemlisi de USB Tip-C bağlantısı sayesinde daha hızlı şarj imkanı olmuş olacak. Cihazın 1,5 saatte şarj olacağı belirtiliyor.

Samsung Galaxy Note 7 Teknik Özellikleri

İşletim SistemiAndroid 6.0.1 (Marshmallow)
Cat.9, 3CA
Boyut153,5 x 73,9 x 7,9mm, 169g
İşlemciSekiz çekirdek (2,3GHz Dört + 1,6GHz Dört), 64 bit, 14 nm işlemci
Bellek4GB RAM (LPDDR4) , 64GB dahili hafıza (UFS 2.0)
Ekran5,7” Quad HD Çift edge Super AMOLED ekran 2560 x 1440 (518ppi)
KameraArka: Dual Piksel 12MP OIS (F1.7) , Ön: 5MP (F1.7)
Pil3.500mAh, hem kablolu hem kablosuz Hızlı Şarj, WPC ve PMA ile uyumlu Kablosuz Şarj
BağlantıWiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2x2) 620Mbps, Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB Tip-C, NFC, Konum (GPS, Glonass, Beidou)
SensörlerBarometre, Parmak İzi Sensörü, Jiro Sensör, Jeomanyetik Sensör, Hall Sensörü, HR Sensörü, İris Sensörü, Yakınlık Sensörü, RGB Işık Sensörü
SesMP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
VideoMP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

ABD’de çıkış tarihi 19 Ağustos olarak gösterilen Samsung Galaxy Note 7’nin Avrupa ve Türkiye’ye geliş tarihleri daha sonra açıklanacak. Şunu da eklemek gerekir ki, 256GB MicroSD kart veya Gear Fit 2 fitness bilekliği hediye olarak gelecek.

Güncelleme: Samsung Galaxy Note 7 Türkiy'de 12 Ağustos 2016 tarihinde 3999 TL (32 GB) fiyattan satışa çıkmıştı. Ancak Türkiye'de çıktıktan bir süre sonra bazı cihazlarda batarya yanma sorunları oluşunca 19 Eylül 2016 tarihinde telefonlar geri çağırıldı. Bu geri çağırma duyurusunun ardından Samsung, Galaxy Note 7 cihazlarının üretimini durdurdu. Bu modelin yerine Galaxy Note 7 Edge ve Galaxy Note FE modellerini piyasaya sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İnceleme Haberleri