Windows 11'de aynı anda birden fazla webcam desteklenecek

Windows 11 işletim sistemi aynı anda birden fazla webcam desteği sunmaya başlayacak.

Microsoft, Windows 11 işletim sisteminde FAT32 bölümlerinin artık 2 TB'a kadar boyutta olabilmesi gibi çeşitli sınırlamaları ortadan kaldırmaya karar verdi. Bununla birlikte yazılım artık birden fazla uygulamanın webcam'e aynı anda erişmesine izin vermeye başlayacak.

Ortaya çıkan bilgilere göre Windows 11'e gelecek olan bu ilgi çekici yeni özellik, bu hafta Windows Insider Programı katılımcılarına sunulan Dev Channel'dan Windows 11'in 26120.1542 numaralı yapısında kullanıcıların erişimine açıldı.

Dev Channel'dan yayınlanan yeni güncelleme ile birlikte birden fazla uygulamanın webcam'e aynı anda erişmesine olanak tanıyan "Çoklu Uygulama Kamerası" adı verilen yeni bir yapılandırma seçeneği sunuluyor. Bu yenilik görme engelli kişiler ya da birden fazla uygulamayı kullanan kişiler için oldukça kullanışlı bir hale gelecek.

Windows 11'de birden fazla uygulamada webcam desteği nasıl açılır?

Neowin platformunun aktardığı bilgilere göre kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanan yeni özellik "Ayarlar > Bluetooth ve cihazlar > Kameralar > Web kameranızı seçin > Gelişmiş ayarlar" menüsünden erişilebilir durumda. Bu özellik ile ilgili olarak Microsoft şu açıklamaya yer veriyor:

"İşitme engelli bireyler için birden fazla video uygulamasının bu kameradan aynı anda yayın yapmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu özellik etkinleştirildikten sonra "Parlaklık" gibi kamera ayarları yalnızca bu sayfadan değiştirilebilir."

Öte yandan diğer yerel ayarlar çalışmadığında uyumluluk sorunlarının giderilmesine yardımcı olmak için "Temel Kamera Modu" adı verilen yeni bir seçenek de kullanıcıların erişimine sunulmaya başlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri