Android Telefonlar İçin Yeni Bir Era: 64 Bit Teknolojisi Standart Haline Geliyor

Android Telefonlar İçin Yeni Bir Era: 64 Bit Teknolojisi Standart Haline Geliyor
Yeni dönem ARM tarafından ayarlandı: Android telefonlar için bir atılım, 64 bit standart hale getiriliyor. ARM, son lansman etkinliğinde yeni nesil CPU çekirdek tasarımlarını göstererek, Android telefon yapımcılarına önemli bir mesaj göndermiştir: 64 bit, yeni standart oluyor.

64 Bit Teknolojisi Android Cihazlarda Standart Oluyor

Mobil yonga sektörünün öncüsü ARM, yakın zamanda düzenlenen bir lansman etkinliğinde yeni nesil CPU ve GPU çekirdek tasarımlarını tanıttı. Lansman, Cortex-X4, Cortex-A720 ve Cortex-A520 çekirdeklerini içeriyordu ve bu çekirdeklerin performans ve donanım düzeyinde mobil piyasada büyük bir değişim yaratabileceği düşünülüyor. Mobil pazarda rekabet hızla artıyor ve Qualcomm ve MediaTek gibi üreticiler ARM'ın sunduğu çekirdek tasarımlarına yöneliyorlar. Cortex-X4, Cortex-A720 ve Cortex-A520'nin sadece 64 bit desteğiyle gelmesi, 32 bit teknolojisiyle sıkı bir şekilde bağlantılı olan üreticilere önemli bir uyarı gönderiyor. Aslında, geçen yıla kıyasla, üreticilerin eski teknolojiyi kullanma seçeneği artık yok.

Yeni Çekirdek Tasarımlarının Özellikleri

Amiral gemisi işlemcilerde kullanılacak olan Cortex-X4, selefi X3'e göre %15 daha yüksek performans ve %40 daha fazla verimlilik sunacak. ARM'a göre bu ilerleme, daha hızlı uygulama geçişleri ve daha duyarlı bir arayüzü mümkün kılacak. Ayrıca, yüksek güç gerektiren oyun senaryolarında daha iyi pil ömrü sağlayacak. Orta düzey çekirdek Cortex-A720, selefi A715'e kıyasla %20'den fazla verimlilik artışı sunacak. Yonga üreticileri, maliyetleri düşürmek veya donanımlarını küçültmek için çekirdeğin daha küçük bir "giriş" sürümünü kullanabilecekler. Yeni nesil verimlilik çekirdeği Cortex-A520 ise, arka plan işlemi ve diğer düşük talep gören görevlerde yerini aldığı A510'dan %22 daha verimli ve %8 daha güçlü olacak.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.