WhatsApp'ın Yepyeni İletişim Boyutu: WhatsApp Kanallar

Yayınlanma:
WhatsApp'ın Yepyeni İletişim Boyutu: WhatsApp Kanallar
WhatsApp, mesajlaşma uygulamanızı sosyal medya ile entegre eden yeni Kanallar özelliğini sunar. Bu özellik, WhatsApp'ın bugüne kadar gerçekleştirdiği en Facebookvari adım olarak görülebilir. WhatsApp'ın son gelişmişi, mesajlaşma deneyiminize bambaşka bir boyut katıyor. WhatsApp Kanallar, en başta bir Facebookvari özellik olarak algılansa da, farklı kullanım senaryolarında etkili bir işlevsellik olarak yerini alıyor. Peki ya, WhatsApp Kanallar tam olarak nedir? WhatsApp Kanallar, Twitter ve benzeri platformlardaki gibi, hesapların takipçilerine "metin, fotoğraf, video, çıkartma ve anket" şeklinde tek yönlü yayınlar yapmasına izin veren bir özelliktir. WhatsApp'a göre bu, "önemli olan şeyleri takip etmenin özel bir yolu". Kanallar özelliği, Güncellemeler adlı yeni bir sekmede bulunacaktır. Bu yeni bölümde hobileriniz, favori spor takımlarınız, yerel yetkililerden alınan güncellemeler ve daha fazlası bulunacaktır. Yayın yapan hesaplar, kanallarını kimlerin takip edebileceğini, keşfedilebilir olup olmadığını ve daha fazlasını belirleyebilecek. Ek olarak, bir kanalı takip ettiğinizde kişisel telefon numaranız kanal yöneticisi veya diğer kişilere gösterilmeyecektir.

WhatsApp Kanallar ve İçerik Oluşturucular

İçerik oluşturucular için, WhatsApp nihayet ödeme hizmetlerini de ekleyerek para kazanma imkanı sunacak. Şirket aynı zamanda gizliliğin önemli olduğunu belirtiyor. Yönetici, tıpkı kanalın takipçileri gibi, telefon numarası veya diğer bilgileri gösterilmeyecek, paylaşılmayacak. Yöneticiler, takipçilerin ekran görüntüsü alma veya mesajları paylaşma yeteneğini de engelleyebilecek. Kanallar uçtan uca şifreli olmasa da, WhatsApp kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, sağlık kuruluşları veya gizlilik konusunda hassas diğer kuruluşlar için bu konuda çözüm bulmayı hedefliyor.

WhatsApp Kanallar Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

Kanallar, isim benzerliği taşıyan rakip uygulama Telegram'ın benzer bir özelliğinin neredeyse bir kopyası olarak görülebilir. Meta, bu yılın başlarında Instagram'da Yayın Kanallarını başlatarak içerik oluşturucuların WhatsApp kullanıcılarının da yapabileceği gibi takipçilerinin gelen kutularına güncellemeler yayınlamasına izin verdi.   https://www.youtube.com/watch?v=RuxGw57Ibho

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.