Yeni İşletim Sistemi Geliştirici Beta Sürümü Yanlışlıkla Kullanıma Sunuldu!

Yeni İşletim Sistemi Geliştirici Beta Sürümü Yanlışlıkla Kullanıma Sunuldu!

Yayınlanma:
Yeni İşletim Sistemi Geliştirici Beta Sürümü Yanlışlıkla Kullanıma Sunuldu!

Apple'ın son işletim sistemi olan iOS 17, beklenenden önce kullanıma açıldı. iOS 16.5 sürümüne sahip olan herkes, yaşanan bir sorun nedeniyle iOS 17 Geliştirici Beta sürümünü indirebilir hâle geldi.

Apple'ın Beta Programında Yaşanan Sorun

Apple, beta sürümlerinin kullanıma açılma şeklini iOS 16.4'ten itibaren değiştirdi. Geliştirici Beta programını kötüye kullanıma karşı önlemler alarak, işletim sistemlerini test sürümlerinin kullanımını daha zor hâle getirdi. Ancak son gelişmelere bakılırsa, şirketin Beta programının işleyişinde bazı sorunlar ortaya çıkmış durumda. iOS 17 Geliştirici Beta Sürümü Yanlışlıkla Sunuldu Normalde, Beta Geliştirici programına katılmak için kullanıcıların Apple Kimliği ile giriş yapması gerekiyordu. Ancak yaşanan bir sorun nedeniyle iOS 16.5 sürümüne sahip olan herkes, iOS 17 Geliştirici Beta sürümünü indirebilir hâle geldi.

Bu durum, kayıtlı bir geliştirici olmayan bazı kullanıcılar için iOS 17 Geliştirici Beta sürümünün aktif hâle gelmesine sebep oldu. Bunun herkes için geçerli olup olmadığı ise henüz netlik kazanmamış durumda. Aynı sorunun WatchOS 10 için de geçerli olduğu belirtiliyor.

iOS 17 Geliştirici Beta Sürümünün Riskleri

Ancak bir geliştirici değilseniz, iOS 17 Geliştirici Beta sürümünü yüklemenizi tavsiye etmiyoruz. İşletim sisteminin bu aşamasında birçok hata bulunmaktadır ve düşük performans, hatalar, çökmeler, eksik özellikler ve diğer sorunlar yaşanabilir. Apple, bu hatayı kısa sürede düzelteceğini belirtmektedir. Ancak bu sorun çözüldüğünde, Geliştirici Beta programına kayıt olmadan iOS 17'ye erişen kullanıcılar için nelerin beklediği bilinmemektedir. Bu nedenle, geliştirici olmayan kullanıcıların genel Beta sürümünü beklemeleri önerilmektedir. Apple, iOS 17'nin Geliştirici Beta Programı konusundaki sorunu çözmüş olabilir. Siz yeni iOS 17 ve özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.