WWDC 2023: Apple Reality Pro VR Başlığının Özellikleri ve Fiyatı Açığa Çıktı

Yayınlanma:
WWDC 2023: Apple Reality Pro VR Başlığının Özellikleri ve Fiyatı Açığa Çıktı
Beklentilerin üzerinde bir süredir konuşulan Apple'ın karma gerçeklik başlığı, bugünkü WWDC 23 etkinliği öncesinde gündeme geldi. Uzun zamandır beklenen ve Apple Reality Pro adı altında tanıtılması öngörülen bu AR/VR başlığın özellikleri ve fiyatı önceden sızdırıldı.

Apple Reality Pro VR: Özellikler ve Fiyatı Gizliliğini Yitirdi

WWDC 2023 öncesi, bu karma gerçeklik gözlüğünün tanıtımına birkaç saat kala, başlığın donanım detayları büyük ölçüde sızdırıldı. Bu detaylar arasında başlığın dış ve iç sensörleri, işlemci bilgileri ve diğer donanım özellikleri bulunuyor.

Apple Reality Pro'nun Beklenen Özellikleri

Apple Reality Pro VR başlığı, sol tarafında bir ana düğme ve sağ tarafında Digital Crown'a benzer bir kontrol tuşu ile gelecek. İlk OLED panelli ekranı kullanacak olan bu cihaz, içeride ve dışarıda birçok kamera ve sensörü barındıracak. Bunlar arasında, iki düşük ışık kızılötesi aydınlatıcı eşliğinde dört CV kamera, iki RGB kamera bulunuyor. Kimlik doğrulama için TrueDepth kamera özelliği de bulunacak. Ürün, iki çipe sahip bir sistem ve USB-C konektörü ile birlikte bir mini batarya ile gelecek. Apple VR başlığının özellikleri arasında; pusula, manyetometre, ortam ışığı sensörü, ivmeölçer, jiroskop, WiFi, Bluetooth 5, ULLA, yerleşik stereo hoparlörler ve dört mikrofon sayılabilir.

Apple Reality Pro Daha Uygun Fiyatla Gelebilir

Apple Reality Pro veya Reality One VR başlık hakkında ilk fiyat spekülasyonları 2021'de başlamış ve bu zamandan beri çeşitli güvenilir kaynaklar başlık için 3000 dolarlık bir fiyat etiketi öngörmüştü. Ancak, WWDC öncesinde başlığın giriş seviye fiyatının 2000 dolar olabileceği iddiaları gündeme geldi. Bu arada, genel tüketiciye hitap etmek yerine Apple'ın bu başlığı geliştiriciler, içerik üreticileri ve profesyoneller için tasarladığı ifade ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.