Gmail'den Hacklenebilirsiniz: Mavi Tiklerin Gerçek Yüzü!

Yayınlanma:
Gmail'den Hacklenebilirsiniz: Mavi Tiklerin Gerçek Yüzü!
Gmail'in yeni özelliği olan mavi onay işareti, siber suçlular tarafından hedef alınmaya başlandı. Hackerların bu özelliği nasıl kullandıklarına dair bilgiler şaşırtıcı.

Gmail: Dünya'nın En Güvenilir E-Posta Servisi mi?

Gmail, Google'ın çeşitli güvenlik iyileştirmeleri ve özellikler sunması nedeniyle dünyanın en popüler ve en çok güvenilen e-posta hizmeti haline gelmiştir. Spam e-postaları anında yakalayabilmesi ve kullanıcıları hackerlara karşı koruması, Google'ın bu alanda yaptığı etkileyici çalışmayı gösteriyor. Google, bu başarıya katkı sağlamak amacıyla 4 Mayıs'ta Twitter Blue ile benzer bir mavi onay işareti güvenlik özelliği tanıttı. Bu mavi işaret, orijinal şirketlerden gelen e-postaların yanında görünmesi planlanırken, bu özelliğin kötü niyetli insanlar tarafından suistimal edildiği iddia ediliyor.

Gmail'in Mavi Tikine Dikkat!

Google'ın bu güvenlik iyileştirmesi, şirketlerin orijinal e-posta hesaplarını ayırt etmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmışken, bu özelliğin bir açığından faydalanılarak kötü niyetli amaçlar için kullanıldığı görülmüştür. Araştırmacı Chris Plummer, hackerların bu özelliği nasıl suistimal edebileceğini göstermiştir. Bir şirketin resmi logosunu ve Gmail onay işaretini içeren sahte e-postalar, gelen kutunuza düşebilir. Gelen kutunuza düşen bu mail, görünüşte UPS şirketinden gelmiş gibi gözükebilir ancak durum aslında göründüğünden farklıdır. Eğer UPS veya benzeri bir kargo firmasından bu türden sahte e-postalar alırsanız, size adres ve benzeri bilgilerinizi talep edebilirler. Bu tür bilgileri kesinlikle paylaşmamalısınız. Hackerlar, bu tür e-postalarla sizin adresinizi, doğum tarihinizi ve diğer özel bilgilerinizi çalmaya çalışabilirler. Bu bilgileri çalmak için kullandıkları yeni yöntem, bir şirket adına e-posta göndermektir. Google, bu konuyla ilgili şunları söyledi: "Yakından inceledikten sonra, bunun genel bir SPF güvenlik açığı olmadığını belirledik. Bu konuyla daha fazla ilgileniyoruz ve uygun ekip ne olduğunu anlamaya çalışıyor."

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.