Yurt Dışı iPhone Alınır Mı? Yurt Dışı iPhone Almak Ne Kadar Mantıklı

Yayınlanma:
Yurt Dışı iPhone Alınır Mı? Yurt Dışı iPhone Almak Ne Kadar Mantıklı
iPhone fiyatlarına gelen zamlar sonrasında birçok kullanıcı alternatif yollara yöneliyor. Yurt dışından iPhone alınır mı? Sorusu da sıklıkla soruluyor. Özellikle de Türkiye'ye yakın olan Gürcistan bunun için oldukça cazip bir merkez haline gelmeye başladı. Aradaki vergi farklarından dolayı hatır sayılır bir fiyat farkı oluşuyor. Bu nedenle düşük fiyatlara satar iPhone telefonlar çok daha çekici hale geliyor. Yazımızda yurt dışından iPhone almak ne kadar mantıklı artı ve eksi yönleri ile birlikte görebilirsiniz.

Yurt Dışı iPhone Alınır Mı?

Hangi telefon markası olursa olsun yurt dışından alınan cihazlarda bir kayıt parası ödenmek zorundadır. Eğer ödemezseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanımına kapatılacaktır. Bunun yanı sıra yurt dışından alınan telefonlar bir senelik global garantiye tabi tutulmaktadır. Eğer yurt dışından alacağınız iPhone, kullanım için ise alınır. Seneler boyu kullanmak için satın alacaksanız yurt dışından iPhone veya diğer akıllı telefon modellerini satın almak mantıklı, yani alınabilir. Yurt dışından alınan cihazlar yurtiçi cihazlara oranda teknik özellikler bakımından herhangi bir değişiklik arz etmez. Yurt dışı cihaz denmesinin tek nedeni belirli vergilerinin ödenmemiş olmasıdır. Yani yurt dışından iPhone satın almak ülkemiz akıllı telefon piyasasındaki fiyatlar incelendiğinde oldukça mantıklıdır. yurt dışı iphone satın almak

Yurt Dışından Alınan Telefonu Türkiye’de Nasıl Kullanırız?

iPhone cihazınızı yurt dışından aldıktan sonra Türkiye'ye sokarsınız ve vergisini ödersiniz. Buna kayıt ettirme deniyor Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI Kaydet hizmetini kullanarak IMEI numaranızı kayıt ettireceksiniz. IMEI numaranızı bilmiyorsanız *#06# tuşlayarak hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Kayıt yaptırılmazsa cihaz her 30 günde bir size hatırlatma SMS gönderecektir. Eğer 120 günde bu kayıt işlemi gerçekleştirilmezse cihaz kapatılabilir. Yurt dışından alınan telefonların bir diğer özellikleri ise e-sim ile kullanılabilir olmasıdır. E-sim ile kullanılmayan telefonlarda ise tek hat kullanılabileceği uyarısını söylemek gerekir.

İlgili Haberler
Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.