Havayı Elektriğe Dönüştürmenin Yolu: Nemden Elektrik Üretimi

Yayınlanma:
Havayı Elektriğe Dönüştürmenin Yolu: Nemden Elektrik Üretimi
Bilim insanları havadaki su buharından elektrik üretebilen yeni bir yöntem keşfetti. Bu çığır açan yöntem, çevremizin enerji potansiyelini tamamen değiştirme kapasitesine sahip.

Yenilikçi Araştırma: "Air-gen etkisi" ve Elektrik Üretimi

Bilim insanları, yaşayan organizmalardan elde edilen bir materyal yardımıyla etrafımızdaki elektrik akımlarının elde edilebileceği bir buluşa imza attılar. Bu yenilikçi araştırma, "Air-gen etkisi" olarak adlandırıldı ve sürekli olarak incelemeye alındı.

Bakterilerle Nemden Elektrik Üretme

Ana fikir ne mi? Havadaki su buharını küçük elektrik miktarlarına dönüştürebilen bakterilerin yetiştirdiği uygun nanofilmelerin kullanılması. Elektrik mühendisi Jun Yao, "Hava, büyük miktarda elektrik içerir. Sadece su damlalarından oluşan bir bulutu hayal edin. Bu damlaların her biri bir yük taşır ve koşullar doğru olduğunda bulut bir şimşek üretebilir. Ancak, şimşekten gelen elektriği nasıl güvenilir bir şekilde toplayacağımızı bilmiyoruz. Yaptığımız şey, sürekli ve tahmin edilebilir bir şekilde elektrik üreten, insan yapımı, küçük ölçekli bir bulut oluşturmak ve böylece onu toplamaktır." dedi.

Geniş Kullanım Alanı: Çoğu Malzemede Uygulanabilir

Bakteriyel temeli nedeniyle, malzemenin ilk keşfi 2020'de, yeşil enerji teknolojisi için yeni bir yol olarak takdir topladı. Yao ve ekibi konsepti incelemeye devam etti ve fikrin daha önce düşünüldüğünden daha geniş çaplı bir şekilde genelleştirilebileceğini buldu. Ekip, nanofilmin küçük deliklere sahip olduğu sürece malzemenin özelliğinin önemsiz göründüğünü belirtiyor. Şu anda, ekip çoğunlukla giyilebilir cihazlar için çok küçük miktarlarda elektrik üretmeye odaklanmış olmasına rağmen, bu keşif zaten tüketici teknolojisi için yeni ve heyecan verici olasılıkları gündeme getiriyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.