MediaTek, NVIDIA GPU ile akıllı telefon işlemcisi yapabilir

MediaTek, NVIDIA GPU ile akıllı telefon işlemcisi yapabilir

Yayınlanma:
MediaTek, NVIDIA GPU ile akıllı telefon işlemcisi yapabilir

Birçok telefon üreticisinin Qualcomm'u kategorinin zirvesinden çıkarmaya çalışması ve bunun sonucunda ortaya çıkan sürekli teknolojik gelişmeler nedeniyle, mobil işlemci manzarası son yıllarda giderek daha dinamik hale geldi. İşlemcilerindeki son ilerlemelere bakılırsa, Tayvanlı çip üreticisi MediaTek mobil ve diğer pazarlardaki konumunu artırmaya istekli görünüyor. Şirket bu hırsını gerçekleştirmek için yakın zamanda harekete geçecek.

DigiTimes portalının aktardığına göre MediaTek, 2024 yılında NVIDIA GPU'lu akıllı telefonlar için üst düzey bir işlemciyi piyasaya sürmeyi planlıyor. Ortaya çıkan rapora göre söz konusu işlemci Dimension 9400 olabilir. Bu anlaşmanın arkasındaki sebepler, işlemcilerinin performanslarını yapay zeka algoritmalarına emanet edilecek güç açısından önemli ölçüde iyileştirmek ve oyun kabiliyetlerini artırmak olacak. Böyle bir hamle sektörde bir yenilik değil. Yakın zamanda Samsung'un AMD ile imzaladığı, AMD'nin RDNA2 mimarisine dayalı GPU'lu Exynos işlemcilerin oluşturulması için anlaştığı ve ardından geçen yılki Exynos 2300 sunumuyla hayata geçen ortaklığı hatırlatmakta yarar var. Ayrıca rapor, iki şirketin Windows on ARM platformuyla dizüstü bilgisayarlar için yongaların oluşturulmasında mobil sektör dışında işbirliği yapmayı planladığını devam ettiriyor.

MediaTek'in mevcut pazar paylarının sadece %20'sine sahip olduğu göz önüne alındığında, her şeyden önce bu alanda zemin fethetmeyi arzuluyor. Bunun sebebi olarak ise şirket, üretiminin büyük bir bölümünü düşük kaliteli Chromebook'lar için işlemci üretimine yoğunlaştırırken, NVIDIA şimdiden GeForce GPU'lu bazı ARM tabanlı yongalara ve Tegra gibi bazı popüler ancak modası geçmiş işlemcilere güveniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.