Huawei HG531S V1 Modem Kurulumu (Adım Adım Resimli Anlatım)

Yayınlanma:
Huawei HG531S V1 Modem Kurulumu (Adım Adım Resimli Anlatım)
Vodafone internet kullanıcılarına başvuru sonrası verilen Huawei HG531S V1 modeminin kurulum aşamalarını görsellerle birlikte destekleyerek anlatalım. Kurulum oldukça basittir. HG531S V1 modemde kablo bağlantılarını doğru bir şekilde yaptıktan sonra tek tek yapmanız gerekenlere geçelim.

HG531S V1 Modem Nasıl Kurulur?

Bağlantı kablolarının yerleşimini doğru yaptıktan sonra HG531S V1 modem kurulumunu tamamlamak için bilgisayarınızın tarayıcısına giriş yapmanız gerekiyor. Bu işlemi ethernet kablosu aracılığıyla yapmanız yani bilgisayarınızı modeme kablo ile bağlamanız işlemin güvenliği ve sorunsuz tamamlanması açısından önemlidir. İşte HG531S V1 modem kurulum basamakları..
  1. Bilgisayarınızdaki internet tarayıcısına 192.168.1.1 yazıp "Enter" butonuna tıklayınız.
  2. "Kullanıcı Adı" ve "Şifre" girilmesi istenen bir sayfa açılır. Burada kullanıcı adı ve şifre alanına (" işaretleri olmadan) "vodafone" yazarak "Giriş Yap" butonuna tıklayınız.
  3. Giriş işleminden sonra gelen sayfada "Değiştirmeden Geçiniz" butonuna tıklayın.
HG531sV1 modem ADSL kurulumu Bu aşamadan sonra artık ADSL ayarlarını gireceğimiz HG531S V1 modem kurulum ekranı açılacaktır. Burada Vodafone veya diğer internet servis sağlayıcılardan almış olduğunuz bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girmelisiniz.

HG531S V1 Modem ADSL Ayarları Kurulumu

HG531S V1 modem kurulumunda ADSL ayarları kısmında aşağıdaki şekilde devam etmek gerekiyor. HG531S V1 modem kurulumu
  1. "ADSL Ayarları" yazan kısımda "ADSL Kullanıcı Adı" ve "ADSL Şifresi" alanlarına internet servisini satın aldığınız firmadan edindiğiniz bilgileri girmelisiniz.
  2. "Kablosuz Ayarları" kısmının "Aktif" seçeneğinin işaretli halde olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bu aşamada "Kablosuz Ağ Adı" kısmına belirleyeceğiniz herhangi bir özel ismi yazabilirsiniz. Sonraki aşamada yine tarafınızca belirlenecek bir "Kablosuz Ağ Şifresi" oluşturmanız gerekiyor. Dikkat etmeniz gereken nokta HG531S V1 modem Wi-Fi şifrelerinin en az 8 karakter olması zorunluluğudur. Şifrenizi oluştururken en az 8 karakter kullanmalısınız.
  3. "Uygula" butonuna tıkladıktan sonra ayarlarınız kaydedilecek ve HG531S V1 modem kurulum işlemi tamamlanacaktır.
HG531S V1 modem kurulumu başarılı bir şekilde tamamlandı. Bu aşamalardan sonra Huawei HG531S V1 modem aracılığı ile internete sorunsuzca giriş yapabilir, internet bağlantınızı ev içi üyelerinizle paylaşabilirsiniz. Huawei HG531s V1 VDSL destekliyor mu? Huawei'nin HG531s V1 modemi VDSL desteklemiyor. Bu nedenle bu modemle 16Mbps hızından daha fazla hız alınamamaktadır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.