2022 Yılının En İyi Akıllı Telefonları

2022 Yılının En İyi Akıllı Telefonları

Yayınlanma:
2022 Yılının En İyi Akıllı Telefonları

2022’de kullanıcı deneyimi hiç olmadığı kadar yüksek seviyelere ulaştı… Bu yılın en iyi akıllı telefonlarını özetleyen kelime ‘yineleme’ olabilir. 2022, daha parlak cihazlar için yapılan donanımsal yükseltmelerle geçti, ancak yeni bir akıllı telefon satın almayı düşünenler açısından en iddialı modellerin pek de teşvik edici olmadığı da bir gerçek.

Yine de daha iyi kamera sistemler, ekranlar, gelişmiş pil ömrü, yeni arayüzler öne çıktı ve genel itibarıyla gelişimini sürdüren mobil işletim sistemleri de buna eklendiğinde kullanıcı deneyimi hiç olmadığı kadar yüksek seviyelere ulaştı. Yine de soru işaretleri yok değil, tüketiciler acaba mevcut cihazımı bir sene daha kullansam mı sorusunu kendilerine daha önceki senelerde olmadığı kadar sık soruyor. Zira en yüksek profilli modeller sınıfında değişmeyen bir şey var: Yüksek fiyatlar. 40 bin TL bandını daha önce geçen akıllı telefonlarda artık yeni eşik 60 bin TL’lerde. Geçtiğimiz ay ülkemizde bir otomobil ile iPhone arasındaki ilk takas gerçekleşti bile. Mobil operatörlerin sunduğu planlar göz önüne alındığında bile durum pek farklı değil.

Elbette yeni bir tane alınması gerekiyorsa burada sorular artık devreden çıkıyor ve bazı planlamalar öne çıkıyor. Günümüzün en üst cihaz kombinasyonları çok iyi ve her bakımdan sunulabilecek en iyi argümanlara sahipler. Peki 2022’nin en iyi akıllı telefonları hangileriydi, Apple’ın birçok modelle domine ettiği listede Samsung’un da hiç de fena performans sergilemediğini görüyoruz. Gelin son aylardaki sayılarımızda bolca incelediğimiz “yılın enleri” listelerimize akıllı telefonlarla harika bir giriş yapalım.

1-2: iPhone 14 Pro Max ve iPhone 14 Pro

iPhone 14 serisinin iki yıldızı ile başlıyoruz… Her iki model de Hep Açık ekrana, bir iPhone'da ilk kez sunulan 48 MP kameraya, Trafik Kazası Algılama ve uydu üzerinden Acil SOS özelliklerine sahip ve Dynamic Island sayesinde aktiviteler ve bildirimler almak için yeni ve inovatif bir yol sunuyor. Apple, en gelişmiş Pro ürün serisini oluşturan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'i duyurdu. Her iki model de iPhone'u deneyimlemenin yenilikçi bir yolunu sunan yeni Dynamic Island tasarımına ve Hep Açık ekrana sahip. Gücünü bir akıllı telefonda bulunan en hızlı çip olan A16 Bionic'ten alan iPhone 14 Pro, pro kamera sistemini yeni bir seviyeye taşıyor.

  • Yeni sistemde iPhone'da ilk kez sunulan ve bir dört pikselli sensöre sahip 48 MP Ana kamera ve loş ışıkta çekilen fotoğrafları iyileştiren geliştirilmiş bir görüntü kanalı olan Photonic Engine bulunuyor. Bu ilerlemeler iPhone'u gündelik görevlerde, yaratıcı projelerde ve şimdi uydu üzerinden Acil SOS ve Trafik Kazası Algılama gibi özelliklerle acil durumlarda daha da verimli hale getiriyor.
  • En iyi akıllı telefonlar listesinde zirvenin sahibi iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max dört yeni renk seçeceğiyle sunuluyor: koyu mor, gümüş rengi, altın rengi ve uzay siyahı.

3-4: iPhone 14 Plus ve iPhone 14

Apple, 6.1 inç ve 6.7 inç olmak üzere iki boyut seçeneğiyle sunulan iPhone 14 ve iPhone 14 Plus ile 2022’nin sonuna damgasını vurdu. Yeni modeller kamerada gelişmeler ve yeni güvenlik özellikleri sağlayan sofistike bir tasarıma sahip. En iyi akıllı telefonlar listesinde zirvenin ortağı iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, yeni Ana kamera ve ön TrueDepth kamera, benzersiz perspektiflere olanak veren Ultra Geniş kamera ve geliştirilmiş bir görüntü kanalı olan Photonic Engine’dan oluşan güçlü kamera sistemiyle büyüleyici fotoğraflar ve videolar çekiyor.

Yerleşik gizlilik ve güvenlikle tasarlanan her iki modelde de, zorlu iş yükleri için ideal performans ve verimlilik sunan 5 çekirdekli GPU’ya sahip A15 Bionic çip bulunuyor. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, Trafik Kazası Algılama ve sektörde bir ilk olan, uydu üzerinden Acil SOS gibi kritik güvenlik özelliklerini de beraberinde getiriyor. İddialı pil ömrüne, dayanıklılık özelliklerine ve hızlı 5G’ye sahip iPhone ürün serisi, önceki tüm modellere göre daha gelişmiş özellikler sunuyor. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus gece yarısı, mavi, yıldız ışığı, mor ve PRODUCT(RED) renk seçenekleriyle sunuldu. Fiyatları ile “cep yakıyor…”

  • iPhone 14, 30.999 TL’den başlayan fiyatlarla,
  • iPhone 14 Plus, 34.999’den başlayan fiyatlarla,
  • iPhone 14 Pro, 39.999’den başlayan fiyatlarla,
  • iPhone 14 Pro Max, 43.999’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

iPhone 14 Pro Max modelinin fiyatı, en üst yapılandırma ile (1 TB depolama) 57.199 TL’ye ulaşıyor.

5: Samsung Galaxy S22 Ultra

En iyi Android akıllı telefon karşınızda! Android ekosisteminin ve aslında tüm mobil dünyanın en iyi 2 kamera ‘paketinden’ birine sahip olduğunu bir kez daha vurgulamamız gerek. Olağanüstü güç, harika pil ömrü ve sağlam tasarımı ile sizin için ideal seçimler arasında. Galaxy S22 Ultra, selefinden daha düşük fiyatlı olmasına rağmen hala rakip herhangi bir amiral gemisinden daha pahalı fiyata sahip, kesinlikle ucuz bir telefon değil, ancak 2022'de en üst düzey akıllı telefon deneyimini arıyorsanız Samsung'un bu son modeli gerçekten başarılı.

Galaxy S22 Ultra, Samsung'un şu anda ürettiği en iyi akıllı telefon ve seçkin bir amiral gemisi modelden beklediğiniz her şeyi sunuyor. Büyük, canlı bir ekranı ve inanılmaz bir arka kamera kurulumu var (gördüğümüz hiçbir şeye benzemeyen bir yakınlaştırma lensi, ah o lens). Kesinlikle güçlü. Diğer yandan bu Android telefon ucuz değil, ancak bir Android telefonda en iyinin de iyisini arıyorsanız, gidilecek ilk model. Net.

iPhone 14 Pro Max vs Samsung Galaxy S22 Ultra

Özetle iPhone 14 Pro Max ve Galaxy S22 Ultra:

  • 1-120Hz dinamik yenileme hızına sahip büyük OLED ekranlar ortak,
  • iPhone'un Face ID'si var, Galaxy parmak izi tarayıcı kullanıyor,
  • iPhone'daki Dynamic Island benzersiz,
  • Samsung Galaxy S22 Ultra, Galaxy S Pen'e sahip
  • Benzer ana üç kamera, ancak Galaxy ayrıca benzersiz bir 10X yakınlaştırma lensine sahip,
  • Galaxy daha hızlı şarj oluyor,
  • Benzer fiyatlar
  • iPhone pili daha uzun süre dayanıyor.

6-7: iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, her zamankinden daha fazla güç, gelişmiş kameralar, 120Hz yenileme hızları ve şaşırtıcı derecede iyi pil ömrü sundu. Seçim sırasında ele aldığımız tasarım konusu ise son derece nesnel olmakla birlikte en çok zorlandığımız kısımdı. En nihayetinde ise ‘toplamda’ en yüksek oyu, dolayısıyla puanı alan iPhone 13 Pro modelleri zirvede yer aldı. iPhone 13 Pro serisi, hayranları için çok net bir şekilde muazzam derecede başarılı bir ‘yükseltme’ vadediyor. Beklentiler, hız ve performansın yanı sıra cihazın sorunsuz kelimesine neredeyse eşdeğer seviyedeki işletim sistemi ile birlikte iyi şekilde karşılanıyor.

Daha yüksek yenileme hızı, yeni bir makro modu, daha küçük çentik gibi yenilikler beğeni toplamaya devam ediyor. 6.1 inç iPhone 13 Pro veya 6.7 inç iPhone 13 Pro Max'i seçerseniz, 120 Hz değişken yenileme hızına sahip keskin bir OLED ekrana sahip olursunuz. Çentiğin devam eden varlığı can sıkıcı, ancak bu sefer biraz daha küçük ve özellikle ekranın genel kalitesini gördüğünüzde göz ardı edilmesi daha kolay. Eğer çentikte bazı değişiklikler arıyorsanız 14 serisine bakabilirsiniz. Apple, iPhone 13 Pro Max'in harika pil ömrüyle kendini aştı. iPhone 13 Pro'lar o kadar iyi değil, ancak yine de iyi ve iPhone 12 Pro'nun pil ömrüne kıyasla azımsanmayacak bir gelişim sergiliyor. Ve kamera sistemi… iPhone 13 Pro serisi, geçen yılla aynı lens türlerini içeriyor, ancak daha büyük pikseller, etkileyici bir makro modu ve biraz daha az önemli Sinema modu dahil olmak üzere yeni modlar sunuluyor.

8-9: Google Pixel 6 Pro ve Pixel 6

Her ne kadar ülkemizde ‘doğal yollarla’ satın alınabilen bir akıllı telefon olmasa da global bir değerlendirme içerisinde onu zirvenin ortakları arasında göstermemek mümkün değil. Google’ın bu iddialı modeli orta segment fiyata üst segment bir dizi özellik sunan ender cihazlardan biri. Dolayısıyla pahalı bir amiral gemisi cihaz satın almak istemeyenlerin tercihi. Ekonomik bir akıllı telefon olmasına karşın muhteşem bir kamerayla geliyor. Fotoğraf meraklılarına yönelik esnekliği ve inovasyon gerekliliklerini önceki modellere kıyasla genişlettiğinin altını çizmeliyiz. Google’ın bilişsel fotoğrafçılık argümanlarını taşıyan akıllı telefonun ekranı da büyük ve oldukça iyi. 5G desteği de sunan akıllı telefon, en iyi Google modeli durumunda.

Bu akıllı telefon, geçmiş A serisi modellerde eksik olan IP67 su geçirmezlik özelliğini de içeriyor. En iyi akıllı telefonlar listesinde yer alıyor. Google Pixel 6 Pro, çok fazla değer içerirken rakiplerinden çok daha mütevazı fiyata sahip. Amiral gemisi kamera kurulumu, yeni AI özellikleri, net bir ekran ve ayırt edici bir tasarım ile birlikte dikkat çekici. Her ne kadar ülkemizde resmi olarak satılmasa da, hala amiral gemisi kameralara ve büyük ekrana sahip olan Pixel 6'nın segmentin en iddialı modellerinden biri olduğu gerçeği aşikar.

10- OnePlus 10 Pro

Daha düşük fiyatla yüksek performanslı amiral gemisi OnePlus 10 Pro’ya geldi sıra. Şık tasarımı, güçlü performansı ve rakiplerini geride bırakan fiyat etiketi sayesinde çarpıcı. OnePlus 10 Pro, bir OnePlus telefonda bulunan en iyi kameralara sahip. Alman kamera uzmanı Hasselblad'ın yardımıyla renkleri doğru bir şekilde yakalayan ve önde gelen akıllı telefonlarla elde ettiğiniz sonuçlardakini çoğu zaman geride bırakan rekabetçi bir lens dizisi ile geliyor. Kamera sistemi ile Galaxy S22 Ultra için büyük bir rakip. Hatta iPhone 14’le de başa baş yarışabilir formda. Onu büyük bir rakip yapan sofistike kameralarının ötesinde başka özellikleri de var; ekranı dikkat çekici.

Ek olarak Snapdragon işlemcisi ve güçlü donanımı ile en iyi performansa sahip Android akıllı telefonlardan biri. Ayrıca şarj dayanıklılığı kapsamında oldukça başarılı bir Android cihaz konumunda. Bu arada OnePlus'ın hızlı şarj teknolojisinden de söz etmemek olmaz; zira bu özellik telefonunuzun 30 dakikadan biraz daha uzun sürede tamamen şarj edilebileceği anlamına geliyor. En iyi akıllı telefonlar arasında. Birkaç iyileştirmeye ihtiyacı var - en önemlisi, iyi ama harika olmayan kamerası konusunda- ancak bu amiral gemisi modeli yine de sofistike bir genel deneyim sunuyor. Arkadaşlarınızın iPhone'larından ve Galaxy telefonlarından biraz farklı olan üst düzey bir 5G telefonun peşindeyseniz, dikkate almanız gereken sağlam seçeneklerden.

Onun Kategorisi Ayrı: Samsung Galaxy Z Flip 4

Katlanabilir ekranlı bir akıllı telefonu standart ekranlı modellerle aynı kategoride işlemek pek adil olmayacaktı ama yine de ona bir yer ayırmak istedik. Samsung Galaxy Z Flip 4, 2022’nin en iyi katlanabilir modeli. Galaxy Z Flip 4 açtığınızda, tıpkı alıştığınız slab tarzı akıllı telefon gibi işleyen 6,7 inçlik büyük bir ekrana sahip oluyorsunuz. Ancak, eski telefonlar gibi ikiye katlayabilir ve temel widget'ları görmek ve bildirimleri okumak için küçük dış ekranını kullanabilirsiniz. Alışılmadık ama aynı zamanda eğlenceli ve çok da şık. Kendinizi biraz maceracı hissediyorsanız harika bir seçim. En iyi katlanır ekranlı akıllı telefon.

Flip 4, kademeli bir yükseltmenin tanımı, ancak ikiye katlanan bir akıllı telefondan bahsettiğinizde, bu hala oldukça etkileyici bir başarıdır. Flip 3 ile aynı temel boyut ve şekle, biraz daha ince menteşeye ve bazı kare köşelere sahip. Hala IPX8 suya dayanıklı (toza karşı dayanıklılık yok, bu yüzden lütfen sahile götürmeyin) ve kapak ekranı hala küçük 1,9 inç - bir e-posta konu satırını okumak veya mevcut hava durumunu kontrol etmek için yeterince büyük.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.