HUAWEI MateBook E İnceleme

HUAWEI MateBook E İnceleme

Yayınlanma:
HUAWEI MateBook E İnceleme

Huawei’nin Windows 11’li tablet PC’si inceleme konuğumuz oldu. Huawei Matebook E, sofistike tasarımı ile daha ilk andan sizde pozitif hisler uyandırıyor. Dizüstü bilgisayar ve tablet formunda kullanım imkanının aynı kompozisyonda buluştuğu bu şık modelde şık, 7.99 mm’lik ince tasarım ve hafiflik ilk hissettiklerimiz. 709 gram ağırlığa sahip bir model ve kolaylıkla taşınabiliyor. 12.6 inçlik dokunmatik ekranı 2.5K çözünürlük sunuyor. P3 renk gamı destekli, 1.000.000:1 kontrast oranlı 600 nit parlaklıkta OLED ekran, aynı zamanda %90 ekran-gövde oranı ile size verimliliği yüksek bir deneyim alanı sağlıyor.

TÜV Rheinland Full care Display sertifikası 2.0'ı alan ilk MateBook olan modelde düşük mavi ışık, Nature Tune ve Color Mode (sRGB, P3, Native) ile göz sağlığını koruma özellikleri de dikkat çekiyor. HUAWEI M-Pencil desteği ile hem klavye, hem touchpad, hem dokunmatik ekran hem de kalemle giriş yapabilme özelliği söz konusu. Kullanım senaryolarına sıra dışı bir çeşitlilik getiren bu özellik, sizi modern dijital çağa kusursuz adaptasyona davet ediyor. Türkçe karakter destekli 1,3 mm tuş basma mesafeli, 440 gram ağırlığında HUAWEI akıllı manyetik klavye ile MateBook E; 110 - 160 derece açılar arasında serbestçe ayarlanabiliyor. Sunulan geniş görüş açısı ve klavyenin gerek tuş yükseklikleri, gerekse aralıkları ile ideal dizaynı, modelin kullanıcı dostu argümanları arasında yer alıyor. İnce tasarım ve hafiflik, akıllarda donanıma dair soru işaretleri getirebilir. Bu noktada MateBook E modelinin bizi şaşırtan bir konfigürasyonla geldiğini baştan belirtmeliyiz. 11. nesil Intel Core işlemci (i7 1160G7, i5 1130G7, i3 1110G4 seçenekleri) ile performansta yüksek beklentileri en iyi şekilde karşılıyor. İ5 ve i7’li modellerde Intel Xe Graphics ile geliyor. Ek olarak ultra ince hava soğutmalı buhar odası, grafen ısı iletim sistemi ve Huawei Shark Fin fan sayesinde soğuk ve sessiz kullanım öne çıkan özellikler arasında. Arabirimleri açısından da zengin bir çeşitlilik sunuyor.

Thunderbolt 4 destekli USB-C formunda bağlantı noktası ile 40Gbps veri aktarımı ve iki adet 4K 60 Hz monitör bağlantı desteği (veya 1 adet 8K 60 Hz monitör desteği) mevcut. Pil dayanıklılığıyla da ön plandaki modelde 65 watt hızlı şarj desteği sayesinde sıfırdan %100 doluluk oranına 90 dakikadan kısa sürede ulaşılıyor. 2 tweeter ve 2 woofer’dan oluşan 4 hoparlörlü çevresel ses sistemi. 4 entegre mikrofon ile 5 metreden çevresel ses alabilme gibi multimedya esaslı güçlü nitelikler bulunuyor. Süper Cihaz, Çoklu Ekran İş Birliği ve OneHop ile Huawei ekosistemine tam entegrasyon. Ve PC için Huawei Mobile Cloud, kullanıcı dostu diğer özellikler.

PC için Huawei Mobile Cloud’un çıkış noktası hibrit mobil ofis modunun yeni norm haline gelmesi. Kullanıcılar veri bulutlarına (cloud) giderek daha fazla güvenmeye ve kullanmaya başladı. Veri silosu sorununu çözen bu veri bulutları için yer ve zaman sınırı yok. HUAWEI de akıllı bir kullanıcı deneyimi için kullanışlı bir depolama çözümü olan PC için HUAWEI Mobile Cloud'u kullanıma sundu. PC kullanıcıları artık dosyalarını doğrudan PC'lerinden şifreli bir bulut deposunda güvenli bir şekilde saklayabilir ve istedikleri zaman istedikleri yerden erişebilir veya yönetebilir. HUAWEI Mobile Cloud’un ile kullanıcılar HUAWEI Kimliği kullanarak tek bir oturum açma yoluyla cihazlar arası ve canlı senkronizasyon yeteneklerinden faydalanabiliyor.

Kart tabanlı tasarım ve cihazlar arasında gerçek zamanlı veri senkronizasyonu gibi özelliklerle, kullanıcılar son dosya klasörlerini ve hatta URL bağlantılarını hızla arayabilir ve erişebilir. Güvenli depolama özellikleri, veri güvenliğini ve bütünlüğü için cihaz tarafı ve iletim şifrelemesini kullanırken verilere yalnızca kullanıcıların doğru kimlik bilgileriyle erişmesini sağlıyor. Artılar

  • Tasarım
  • Performans
  • Ekran
  • Huawei Mobile Cloud

Eksiler:

  • Fiyat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.