Jeff Bezos, Elon Musk'ın Twitter'ı üzerindeki "Çin etkisini" sorguluyor

Jeff Bezos, Elon Musk'ın Twitter'ı üzerindeki "Çin etkisini" sorguluyor

Yayınlanma:
Jeff Bezos, Elon Musk'ın Twitter'ı üzerindeki "Çin etkisini" sorguluyor

Amazon kurucusu, Tesla patronunun sosyal medya platformu satın almak için 44 milyar dolarlık anlaşma yapmasından sonra endişelerini dile getirdi. Jeff Bezos, Çin'in Twitter'da Pekin'e yönelik eleştirileri bastırmak için Elon Musk'ın Tesla işine yaslanıp dayanmayacağını sorguladı. Dünyanın en zengin ikinci adamı, Tesla CEO'su ve şu anki 1 numaralı servetin sahibi, Twitter yönetim kurulu ile satın almak için 44 milyar dolarlık bir anlaşmaya vardıktan birkaç saat sonra Twitter'da potansiyel Pekin etkisi hakkında endişelerini dile getiren bir tweet yayınladı.

Bezos, bir New York Times muhabirinin, elektrikli otomobil üreticisinin ikinci en büyük pazarı olması da dahil olmak üzere, Çin'in Tesla'nın işi için önemini sıralayan bir gönderisinden alıntı yaptı. Tweet, Çin'in artık Twitter üzerinde kaldıraç sahibi olabileceğini söyledi. Bezos, “İlginç bir soru. Çin hükümeti kasaba meydanı üzerinde biraz baskı mı kazandı?” Musk, Pazartesi günü bir anlaşma imzaladıktan sonra Twitter'ı "dijital şehir meydanı" olarak adlandırdı ve açık tartışmaya olan inancını satın alma için merkezi bir amaç haline getirdi.

Üzerinde anlaşmaya varılan devralma, 217 milyon kişi tarafından kullanılan ve ABD'de ve başka yerlerde siyaset ve medya gündemini şekillendirmede kilit rol oynayan bir platforma sahip olan, birden fazla ticari çıkara sahip güçlü ve varlıklı bir bireyin etkileri üzerine tartışmaları tetikledi. Amazon'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Bezos, sonraki tweet'lerinde yorumlarına açıklık getirdi ve herhangi bir Çin baskısının sansürle sonuçlanma olasılığının düşük olduğunu söyledi.

“Bu soruya kendi cevabım muhtemelen hayır. Bu konuda daha olası sonuç , Twitter'daki sansürden ziyade Tesla için Çin'deki karmaşıklıktır" dedi ve ekledi: "Ama göreceğiz. Musk, bu tür bir karmaşıklığın üstesinden gelmekte son derece iyidir.” Beyaz Saray, Twitter satışı hakkında yorum yapmaktan kaçındı, ancak Joe Biden, uzun süredir sosyal medya platformlarının gücü konusunda endişeli olduğunu söyledi. Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Endişelerimiz yeni değil" dedi. "Başkan, Twitter ve diğerleri dahil olmak üzere sosyal medya platformlarının yanlış bilgi yayma gücüyle ilgili endişelerinden uzun süredir bahsetti."

Bu yıl tamamlanmadan önce Twitter hissedarları tarafından onaylanması gereken Musk devralımı, Twitter çalışanları arasında tartışma yarattı. Pazartesi günü anlaşma haberlerinin ardından herkesin katıldığı bir toplantıda konuşan Twitter CEO'su Parag Agrawal, çalışanlara sosyal ağın gelecekteki yönünün belirsiz olduğunu söyledi. Agrawal, “Anlaşma kapandıktan sonra platformun hangi yöne gideceğini bilmiyoruz” dedi. Şirket, çalışanlara Musk'ın daha sonraki bir tarihte bir soru-cevap oturumu için Twitter personeline katılacağını söyledi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.