Lenovo Yoga Slim 7 İncelemesi

Lenovo Yoga Slim 7 inceleme ve karşılaştırmalı fiyat bilgileri burada. İşte deneyim odaklı bir rehber içerik...

Yayınlanma:
Lenovo Yoga Slim 7 İncelemesi

İnce ve şık tasarım. Tatmin edici malzeme kalitesi. Lenovo’nun test merkezimize konuk olan iddialı modelinde ilk olarak şık bir koyu gri tonla karşı karşıyayız. Alüminyum gövde malzemesine sahip. Çok ön planda bir özellik olmamakla birlikte yeterince ince, hafif ve bu sayede taşıması kolay. Klavyenin kullanılışı oldukça kolay ve işlevsel. Klavyenin alttan ışıklandırmasının olması karanlık ortamlarda kullanış kolaylığı sunuyor. Ayrıca klavyenin tuş aralıkları ve Lenovo’nun kendine has tasarım yaklaşımı, deneyime katma değer ve hız kazandırıyor.

Mousepad, klavyenin tam ortasında, böylelikle sadece sağ elini kullananlar değil solaklar için de konforun ihmal edilmediğini görüyoruz. Ekranı gayet yeterli bir kullanım sağlıyor. Kullandığımız Lenovo modeli Full HD ekrana sahip, 4K ve dokunmatik ekranlı versiyonu da var, fakat bu seçeneklerde fiyat tabii ki daha yüksek. Bu segmentin en önemli özelliği mobilite. Eğer mobilite açısından eksiklikler varsa ayrılan bütçenin karşılığını tam olarak verdiğini söylemek güçleşiyor. İşte bu kapsamda Yoga Slim 7’nin beklentilere verilebilecek en iyi yanıtları içerdiğini ifade etmeliyiz.

Gerek ofis ortamı ya da okullarda gerekse dış mekanda, örneğin bir Starbucks’ta verimli bir şekilde kullanım sağlıyorsunuz. Dış mekanlarda tecrübe ettiğimiz kullanımı bizi yeterince tatmin etti, altında olmamıza rağmen ekranın sahip olduğu yüksek parlaklık sayesinde parlak güneş ışığının bir etkisi olmadı.

Lenovo Yoga Slim 7 pil performansı ve kamera

Pil gücü oldukça iyi. Video izlerken, müzik dinlerken veya günlük işleri yaparken hayal kırıklığına uğratmıyor. Kamera çözünürlüğü bir Apple Macbook Pro kadar kaliteli olmasa da tatmin edici. Bilgisayarın açılışı ve kapanışı (uygulamalar için de geçerli) oldukça hızlı buna ek olarak Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla eşleşmesi çok kısa sürüyor, aynı zamanda süreç son derece kolay. Bilgisayardaki kablo giriş yerleri (portlar) ne eksik ne fazla diyebiliriz, yani tam olması gerektiği gibi, ayrıca bir HDMI girişi olması da kullanışlı bir özellik.

Ek olarak mobil cihazlarınızı veya USB girişine ihtiyaç duyan birçok ürünü de şarj edebiliyor veya enerji kaynağı olarak (örneğin LED ışıklı tripodlara) kullanım imkanı sergiliyor. Sahip olduğu 2 adet Dolby Atmos özellikli hoparlörü müzik dinlemekten keyif veren bir performans sunuyor. Netflix dizileri ya da YouTube içerikleri için de ses performansının harikulade olduğunu belirtelim. Hoparlörler klavyenin her iki yanında mevcut. Bu tasarım anlayışı bize bir miktar Apple MacBook Air’i anımsattı. Lenovo’nun bu bilgisayarında hem Intel hem de AMD işlemci seçeneği mevcut. Bizim kullandığımız model AMD’li versiyondu ve gayet tatmin edici hız ve performans sergiledi.

Oyun bilgisayarı iddiasında değil ama yine de birçok oyunu standart veya standardın biraz üzerindeki grafik ayarlarında yüksek verimlilikte oynayabilirsiniz. Sonuç olarak ultrabook kategorisinde sahip olabileceğiniz kullanışlı, şık ve kaliteli bir ürün. Artılar:

  • Performans
  • Kullanım kolaylığı
  • Ekran
  • Ses
  • Donanım

Eksiler:

  • Fiyat

İnceleme: Arda Kökten

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.