2022’de Kazanç Sağlayan Oyunlar ve Oyunlardan Nasıl Para Kazanılır?

2022’de Kazanç Sağlayan Oyunlar ve Oyunlardan Nasıl Para Kazanılır?

Yayınlanma:
2022’de Kazanç Sağlayan Oyunlar ve Oyunlardan Nasıl Para Kazanılır?

Oyun oynayarak para kazanmak birçok insan için hayalinde ötesinde bir durumdu. Ancak günümüzde bu sayede milyonlarca dolar kazanmak mümkün oluyor. Bu konuda birçok farklı oyun bulunuyor. Milyonlarca insanın takip ettiği online oyunlar olduğu gibi basit bir tarz ile oynanan oyunlarda bulunuyor. Tabi bu oyunlar arasında para kazanabilmek için belirli bir zaman harcamanız gerekiyor. Günümüzde oyun dünyası giderek büyüyor. Tabi bu oyunlara sahip olmak kadar oyunları oynayabileceğiniz güçlü bir bilgisayara da sahip olmanız gerekiyor. Telefonda oynanabilecek para kazandıran oyunlar, bilgisayar üzerinden para kazandıran oyunlar bulunuyor. Bu oyunlar arasında tercihte bulunmadan önce ilk olarak oyunlardan nasıl para kazanabileceğinizi anlatalım.

Oyunlardan Nasıl Para Kazanılır?

Günümüzde sadece oyun oynayarak para kazanan ve bunu ciddi bir şekilde yapan birçok insan var. Ayrıca oynadığınız oyunları izlettirerek para kazanmanız da mümkündür. Twitch üzerinden bir yayın açarak insanların bunu izlemesini sağlayabilirsiniz. İsterseniz de oyunları bölüm bölüm olarak Youtube üzerinden yayınlayabilirsiniz. Başarılı bir site de doğru tercihi yapmak ve yüksek kazanç sağlamak önemlidir. Öncelikle popüler oyunları bulmalı, hangi gruba hitap edeceğinizi öncelikli hale getirmelisiniz. Parimatch tarzı sitelerde bu popüler oyunların neler olduğunu görmek ve tercihinizi ona göre yapmak daha kolay olacaktır. Fikir vermesi açısından önemli bir site demek doğru olacaktır.

2022’de Kazanç Sağlayan Oyunlar

Hedefiniz ciddi miktarda oyunlardan para kazanmaksa öncelikle o oyunda master seviyesine çıkmanız gerekiyor. Günümüzde ki bir futbolcudan daha ağır antrenman yapan e-sporcular var. İyi bir e-sporcu olarak bir takıma girebilir ve en yüksek arena da oynayarak kazanç elde edebilirsiniz. E-sporcu fikri sizin için hayalden daha kısa olabiliyor. Çünkü online oyun sistemleri her yıl sıfırdan lig sıralaması yaparak, sistem içerisinde oynayan oyuncuları sıralıyorlar. Bu da takımların dikkatini çekmenize yardımcı oluyor.

  • PUBG
  • League of Legens
  • CS: Go
  • DOTA 2
  • Second Lig
  • Exodus 3000
  • GTA
  • RUST
  • Valorant

MOBA olarak da bilinen bu oyunlar dünyanın birçok farklı noktasında ligleri bulunan, önemli takımlara ve sporculara sahip olan oyunlar olarak biliniyor. Temelde belirli bir tarzı olan bu oyunlar, takım olarak oynanması açısından önemlidir.

  • CS: Go

CS: Go yani Countre Strike isimli oyun ilk olarak normal bir bilgisayar oyunu çıktıktan sonra günümüzde online olarak oynanan bir oyuna dönüştü. Kurulan takımlar, gelişen oyun ve oyuncu mekanikleri büyük turnuvaları beraberinde getirdi. Binlerce dolar kazanan oyuncular, artık bu oyunu profesyonel olarak oynamaya başladı.

  • League of Legends

RİOT Games tarafından hazırlanan bu oyun tek bir harita üzerinde oynanıyor. 135 tane farklı karakterin olduğu, her karakterin kendine özel yetenekleri olduğu bu oyun dünyanın en popüler online MOBA oyunu olarak kabul ediliyor. Yapılan sürekli güncellemeler, her oyunun sıfırdan başlanması gibi detaylar oyunu daha da çekici kılıyor. Oyun içerisinde oyunu değiştirebilecek birçok görevin ve parametrenin olması en ilgi çekici oyunlar arasında sayılmasını sağlıyor.

  • DOTA 2

Online oyunların atası olarak kabul edilen bu oyun günümüzde en çok ilgi çekenlerin arasında yer alıyor. League of Legends’in temellerinin bu oyunda atıldığı biliniyor. Bu da aynı üstte anlattığımız oyun gibi birçok detay ile sunuluyor. Oyun içerisinde geliştikçe daha çok para kazanmanız ve bu durumdan faydalanmanız da mümkün kılınıyor.

  • PUBG

Ülkemizde telefon üzerinden oynanan en ilgi çekici online olarak PUBG kabul ediliyor. Tek başına oynanan bu oyun aynı zamanda takım olarak da oynanma şansı sunuluyor. Eğlenceli olmasının yanında çok farklı bir harita da oynanması, haritanın sürekli daralması oyuna heyecan katan detaylar arasında yer alıyor. Oyunda birçok sefer hile yapıldığı biliniyor. Ancak yine de popülerliğini korumaya devam ediyor.

2022’de Oyunlardan Nasıl Para Kazanabilirsiniz?

Oyun oynayarak para kazanabilmek için illa ki profesyonel bir oyuncu olmanıza gerek yok. Online oyunlar dışında çok büyük emekle ve sermaye ile harcanan hikayeye sahip oyunlarda bulunuyor. Bu oyunları almak birçok insan için zor olabiliyor. Çünkü çok yüksek fiyattan satılıyor. Bunun yerine insanlar başkalarının oynadığı oyunları takip etmeyi tercih ediyorlar. Facebook Gaming, Twitch, Youtube Gaming gibi alanlardan bu oyunları satın alarak ister canlı yayın yaparak oynayabilir. İsterseniz de oynadığınız oyunları bölüm yaparak Youtube kanalınıza ekleyebilirsiniz.

Burada unutulmaması gereken oyunu oynarken kendi başınıza oynuyormuş gibi değil binlerce insanlar oynuyormuş mantığına sahip olmak olacaktır. Canlı yayın üzerinden bunu yapacaksanız konuşma yeteneğiniz yüksek olmalıdır. İnsanlara oyunu anlatırken onları aynı zamanda eğlendirmeniz gerekiyor. Bu konuda bilginiz yoksa ülkemizde ki en popüler oyuncuların kanallarını bularak onların bu oyunları nasıl oynadıklarına, nasıl sunduklarına bakabilirsiniz.

Belirli bir seviyeye geldikten sonra oyunlar size ücretsiz olarak hediyeler göndermeye ve tanıtım amacıyla o oyunları oynamanızı istemeyecek başlayacaktır. Tabi bu seviyeye gelmek için ciddi bir kitleye sahip olmanız gerekiyor. Twitch üzerinde milyonlarca takipçisi olan birçok oyuncu var. Aynı zamanda sadece Youtube üzerinden yayın yapanda birçok oyuncu bulunuyor. Sıfırdan başlayacağınızı unutmayın. Ancak hitap edeceğiniz milyonlarca insan olduğunun da bilincinde olmalısınız. Tek bir oyunda uzmanlaşarak bunu sunabilir ya da sürekli yeni oyunlar oynayarak bunların hikayelerini oluşturabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.