Instagram Reels Kapatma, Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Instagram Reels Kapatma, Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Yayınlanma:
Instagram Reels Kapatma, Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Instagram Reels özelliği kısa süre önce hayatımıza dahil oldu, fakat çoğu kişi için kapatma ve devre dışı bırakma ihtiyacı söz konusu. Sebepler malum, Instagram Reels nasıl kapatılır, işte yapılması gerekenler? TikTok’un yükselişi ile birlikte yoğun ilgi görmeye başlayan kısa süreli videolar adeta yeni bir akımı da beraberinde getirdi. Bu trende kayıtsız kalmayan Instagram da yeni bir özelliği kullanıma sundu. Instagram Reels adıyla gelen yenilik, şimdiden platformun en çok ilgi gören unsurlarından biri halini aldı. Öte yandan TikTok’tan hoşlanmıyorsanız Reels size hitap etmemiş olabilir. Ek olarak bazı kullanıcıların karşılarına çıkan videolardan çeşitli nedenlerle rahatsız olduğu da biliniyor. Neyse ki Instagram Reels nasıl kapatılır, devre dışı bırakılır ya da verimli kullanılır sorularının yanıtları mevcut. Gelin hep birlikte bu yanıtlara bakalım…

Instagram Reels kapatma / devre dışı bırakma

Instagram Reels kapatma mümkün. Ancak bu, kullanıcılara tam anlamıyla pratik bir çözüm vadetmiyor. Belli başlı bazı alternatif sunuyor. Elbette pratik ve etkili alternatifler. Bazıları için tabii ki tercih edilebilir… Instagram Reels devre dışı bırakma için yöntem, videoları görmek istemeyenler için aynı zamanda tek yol durumunda. Peki özellik nasıl deaktif edilir?

Mobil ya da masaüstü kullanıcı olarak web tarayıcısı ile Instagram’a girmeniz gerekiyor. Yani Chrome, Safari, Firefox gibi tarayıcılardan Instagram.com’a giriş yapın. Kullanıcı adı ve şifrenizi girerek hesabınızı açın. Keşfet kısmında en üstte Reels videolarınızın olmadığını göreceksiniz. Ayrıca Instagram hesaplarına göz attığınızda söz konusu içerikler karşınıza çıkmayacak. Reels özelliği yokmuş gibi kullanabileceksiniz. Elbette mobil uygulama deneyiminden farklı bir kullanım sizi bekliyor olacak.

Bir yolu daha var...

Eğer Instagram Reels çıplaklık, saçma videoların karşınıza gelmesi sorunu yaşıyorsanız etkinli bir çözüm önereceğiz. Bazı kullanıcılar Reels videolarının fazlasıyla rahatsız edici boyutta çıplaklık öğeleri barındırmasından ve anlamsız içeriklerden rahatsız. Bunun temel nedeni platformun sunduğu algoritmalar. Siz daha önceki kullanımlarınızda magazin ya da diğer konularda bu tür içerikler üzerinde zaman geçirdiyseniz Reels tarafında da size 'ilginizi çekeceği' düşünülerek bu türde içerikler sunuluyor. Bu durumun özellikle iş yerinde ya da dışarıda sosyalleşirken ekranlarının başkaları tarafından görünmesiyle sorun yaratabileceğine inanılıyor. Neyse ki bunun biraz meşakkatli de olsa çözümü var. İşte çözümü...

Instagram Reels nasıl kapatılır? İpuçlarına devam...

Instagram Reels videolarındaki içerikler, örneğin sürekli vücutlarını sergileyen kadınlar şeklindeyse ve bu durumdan hoşnut değilseniz videonun üzerine parmağınızı bastırıp bir iki saniye bekleyin. Altta bir sekme açılacak... Burada videoyu beğenmedim seçeneğini göreceksiniz. Hemen üzerine dokunun. Ardından gelen benzer videolarda da aynı şekilde ‘beğenmedim’ seçeneğini işaretleyin. Bunu karşınıza hoşlanmadığınızı videolar çıktığında yapın. Karşınıza futbol, magazin, vb. türde, yani önceki Reels videolarından farklı ve ‘başınızı ağrıtma ihtimali’ olmayan bir içerik çıktığında bu kez aynı şekilde ekrana basılı tutup ‘beğen’i işaretleyin.

Komedi, spor, ilgi alanlarınız, vb. gördüğünüz anda beğenin. Yavaş yavaş algoritma sizin neyi beğenip neyi beğenmediğinizi anlayıp karşınıza ona göre videolar çıkaracak. İşte başardınız, artık Reels sizin için son derece ilgili ve keyifli videolarla dolu. Bu arada Keşfet bölümünü de düzenlemek elinizde. Bunun için Keşfet'te ilgi alanlarınıza göre paylaşımları tıklayıp bakın. Unutmayın, neye tıklarsanız Instagram onun ilgi alanınız olduğunu varsayıp sonrasında önünüze benzer içerikler çıkaracak. İlginizi Çekebilir: İlişkini nasıl bitirirsin? Kaçarak mı, konuşarak mı, yoksa suçlayarak mı?

Instagram Reels videoları nasıl silinir? Son olarak buna bakalım…

  • Instagram’ı açıp profilinize git,
  • Reels sekmesine gir ve silmek istediğin videoyu seç,
  • Video > üç nokta simgesi > Sil yolunu izle. İşte silindi.

Son dönemin en popüler Instagram hesaplarını merak ediyor musunuz? 10 değil 15 adet! Buraya tıklayın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.