Metaverse Nedir?

Metaverse Nedir ve Coin Piyasasında Metaverse Projeleri nelerdir şeklindeki sorulara cevap arayanlar için bu kavramı açıklayacağız ve bu yeni tanımın coin piyasasındaki şahlanan ayağından da söz edeceğiz.

Yayınlanma:
Metaverse Nedir?

Facebook platformunun alt yapısına hazırlandığı metaverse öte evren anlamına geliyor ve öte evren öte sanal evren olarak tanımlanabilir.

Metaverse Nedir?

Meta veri deposu, bireylerin dijital alanlarda sorunsuz bir şekilde etkileşime girerken aynı anda içerik, uygulama vb. alışverişi yapma ve oluşturma yeteneğini ifade eder. Bu, insanların kariyerlerini ilerletmek, yeni insanlarla tanışmak vb. için dijital ürünleri ve hizmetleri kullanma fırsatına sahip olmalarını sağlar. Birçok işletme, meta veri deposunun sağladığı fırsattan yararlanıyor ve bu, özellikle markalarını oluşturulan sanal alanlarda pazarlamak ve onlarla etkileşim kurmak söz konusu olduğunda geçerlidir.

Metaverse'in keşfedilebileceği birçok yol var. Örneğin, web siteleri, meta veri deposunun kendisi tarafından sağlanan özel yazılım veya platformlar kullanılarak oluşturulabilir. Buna ek olarak Facebook gibi sosyal medya devleri, üyelerinin internet üzerinden dijital gerçeklik portallarına erişmesine ve bu şekilde bağlantı kurmasına izin verebilir. İşletmeler, uygulamalar ve sosyal ağ stratejilerinin bir kombinasyonu aracılığıyla bu platformlardan da yararlanabilir. Sanal alanları pazarlamanın ve birbirine bağlamanın en etkili yollarından biri, internette bulunabilecek bir profil geliştirmektir.

Etrafta uçuşan milyar dolarlık yatırımların yapıldığı metaverse sanal bir evrendir ve kripto para piyasasında bu kavramın yeri var. Geçtiğimiz günlerde Zuckerberk de coin piyasasında Metaverse coin satın aldı ve bu para ( dijital) yüzde 20 oranında bir anda artış gösterdi. Yani 10 bin dolar bir kaç saat içinde 12 bin dolar oldu. Zuckerber meta çatısı altında sahip olduğu tüm şirketleri birleştirme kararı da aldı. 2 hintli de bu alanda 66 milyon dolarlık yatırım yaptılar ve tamamen sanal bir evrende satın aldıkları JPEG formatındaki tek bir resim için 66 milyon dolar ödeyip bunun sergisini açmaya hazırlanıyorlar. Serginin sanal bir sergi olması ve dünyanın en yetenekli mimarları tarafından tasarlandığını ve bu serginin sanal alana taşınarak dünyaya açılacağını da belirtelim.

Metaverse ile ilgili sanal oyunların yanı sıra metaverse coin kavramı da henüz çok yeni olmasına rağmen çok büyük bir yatırıma ön ayak olmaya başladı.

Dikkat: Burada verilen bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.!!!!

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.