Telegram Nedir Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram Nedir, Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma:
Telegram Nedir Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram nedir, Telegram nasıl kullanılır gibi sorulara cevap verelim. Telegram nedir, Telegram nasıl kullanılır gibi sorulara cevap verelim. Telegram günümüzde kullanılan en yaygın işletim sistemlerini çalıştıran tüm cihazlar için kullanılabilen, mesela akıllı telefonlar ve diz üstü ve masa üstü bilgisayarlar için ücretsiz bir mesajlaşma programı ve daha fazlasıdır. Telegram sadece metin mesajlarını değil, her tür medya dosyalarını, mesela resimler, müzik, arşivleri yollayabileceğiniz bir platformdur. Hem telefon versiyonu hem de PC versiyonu vardır. Telegram Whatsapp ile rakip olan en fazla kullanıcıya sahip bir platform olarak gelişmeye devam ediyor.

  • Sevgilim telegram kullanıyor
  • Telegram indir
  • Telegram Grupları
  • Telegram nasıl kullanılır
  • Telegram nedir ekşi
  • telegram nedir, nasıl kullanılır

Telegram Sohbet Grupları

Telegram, tıpkı rakibi gibi birden çok kullanıcı ile iletişim kurma olanağı verir. Sistemin güvenilir olması ve diğer kimselerin yazışmaları ve dosya alışverişini görememesi son derece avantajlı bir durumdur. Telegram ile çok sayıda insanla iletişim kurmak isterseniz basitçe bir grup oluşturabilirsiniz. Kişi başına düşen kullanıcı sayısının 5.000 kişi ile sınırlı olması dez avantaj olarak görülebilir ancak şimdilik bu potansiyel oldukça iyi sayılır. 5.000 kişilik grup sınırı yeterli gelmezse başka bir grup -hesap açarak bu sayıyı katlayabilirsiniz.

Telegram Platformunda Gruplardaki yazışmaların Görülmesi

Telegram kullandığınızda gruptaki birebir görüşmeleri başkaları göremez. Gruba giriş, grubu açan yöneticinin daveti ile sağlanır. Standart bir prosedür işler ve yönetici kişi, gruba katmak istediklerini kendi rehberinden seçerek ekleyebilir. Davet kabul edildiğinde de gruba dahil olunur. Bu süreç yöneticinin göndereceği bir bağlantı linki ile olur. Telegram’da bir de süper grup kavramı vardır. Örneğin ortak bir hobisi olanlar, insanları sosyalleştirecek ortak bir iş, düşünce ya da amacı olanlar için oluşturulan bir grup türüdür. Mesela aynı şehirde yaşayanların grubu, yamaç paraşütü yapanların grubu, ikinci el eşya satıcıların grubu buna örnek verilebilir.

Telegram Güvenilir mi? Bilgilerin Çalınması ya da Kullanılması Mümkün mü?

Şu an piyasa benzer chat sistemleri arasındaki en güvenli sistem Telegram'dır. Gözetime karşı koruma sağlamak için Telegram kendi kodlarını kullanmaktadır. MTProto şifreleme protokolü olarak bilinen güncel ve güvenilir bir haberleşme protokolü sayesinde saldırganlar verilerinize erişemez. Bu bilgiler Telegram sunucularında güvenli bir şekilde saklanır. Bulut sistemi ile yazışmalarınıza istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Telegram kanallarında Instagram gibi yorum beğeni sistemine yer verilmemiştir. Fakat ticari amaçlar için Telegram kullanacaksanız müşteri hedef niş gruplar oluşturarak ürünlerinizi anlık olarak tanıtabiliyorsunuz.

Telegram Bot Özelliği

Telegram'ın, Quiz botu, çeşitli medya araçlarının güncellemelerini takip etmenizi sağlar ve diğer bilgi kaynaklarına anlık erişim sağlar. İsterseniz sohbet dışında bu botlarla oyun oynayın ya da vakit öldürmek için günlük görevleri çözün. Herkese açık olan Telegram kanalları olabileceği gibi kapalı gruplar da bulunmaktadır. Herkese açık olan kanalları kullanarak yeni sosyal platformlara dahil olabilirsiniz.

Telegram'ı Nereden İndirebilirim?

Arama motorlarına Telegram yazarak, karşınıza çıkan resmi sitesinden en güncel sürümünü indirebilirsiniz.

Telegram Ücretsiz Mi?

Telegram için bir ücret ödemenize gerek yoktur bu platform tamamen ücretsizdir, görüntülü sesli ve kesintisiz iletişimi bedava sağlar. Kurulum, kayıt ve kullanımı hem saniyeler içinde yapılabilir hem de tamamen ücretsizdir. Ancak bazı botlar ücretlidir, mesela bulunduğunuz noktada en yakın taksiyi çağırmanızı sağlayan bot için ücret ödemeniz gerekir.

Telegram Arkadaş Daveti Nasıl Yapılır?

Telegramı telefonunuza indirdiğinizde, telefon rehberinizdeki herkesi ekleyebilirsiniz. Ancak onlarda da Telegram yüklü olmalıdır. Bu şekilde mesaj yolu ile de arkadaşlarınıza davet gönderebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.