Asus Rog Maximus XIII Hero İncelemesi

İddiası yüksek markanın en yeni anakartlarından biri olan Asus Rog Maximus XIII Hero inceleme konuğumuz oldu. Artıları ve eksileri ile değerlendirdik...

Yayınlanma:
Asus Rog Maximus XIII Hero İncelemesi

ASUS ROG Maximus XIII HERO, markanın en yeni anakartlarından biri. 4 tane M.2’yi destekleyen anakart, PCIe 4.0 desteğine de sahip. Öte yandan PCI-Express 4.0 desteği, 2 Thunderbolt 4, 10 USB port ile gelen anakart, çift 2.5 Gb Ethernet & Wi-Fi 6E ile öne çıkıyor. Fakat ne yazık ki fiyatı biraz pahalı. Piyasa fiyatı 5 bin TL civarlarında. Neyse ki iddialı özellikleri ile bu fiyatın hakkını veriyor.

PCIe 4.0, Wi-Fi 6 barındıran anakart, kolay hız aşırtma avantajına da sahip. Öte yandan RGB aydınlatmaları anakartın dikkat çeken ayrıntılarından. ROG Maximus XIII Hero tasarımı ile daha ilk dakikadan göz kamaştırmayı başarıyor. Şık bir yapıya sahip olan kartın geniş soğutma blokları göze çarpıyor. M.2 yuvaları arka plaka blokları içeriyor. Bunlar kartı oluşturan temel bileşenlerin ısıdan zarar görmesini engelliyor.

ASUS ROG Maximus XIII Hero özellikler

ASUS ROG Maximus XIII Hero özellikler arasında, Z590 yonga setiyle çalışan işlemcileri desteklemesi öne çıkıyor. Kartın asıl hedefi 11. Nesil Intel Core işlemciler olsa da Celeron, Pentium Gold ve 10. Nesil Intel Core desteği de var. LGA1200 soket yapısına sahip anakartta 4 tane DDR4 RAM bloğu yer alıyor. Bunlar toplam 128 GB'ı destekliyor. Hız aşırtma konusunda ise frekans desteğinin 5333 MHz'e kadar çıktığını söylemek mümkün. Arka bölümünde iki tane 2.5Gb Ethernet portu görülüyor. Kutusundan Wi-Fi anteni de çıkıyor. Arka bağlantı yelpazesinde 2 tane USB 2.0 portu ve 6 tane USB 3.2 portu var. Aynı zamanda 2 tane USB Type-C bağlantısı bulunuyor.

Ses ve HDMI 2.0 girişleri de bu bölümde. Yazılım kısmında karşımıza çıkan uygulamalar son derece işlevsel. Asus Sync bunlardan biri. Aydınlatma kontrolü sağlıyor. Hız aşırtma, sistem izleme, ses ve buna benzer pek çok fonksiyon da anakartın yazılım tarafında kendine yer buluyor. GameFirst internet bağlantısınının optimizasyonunu sağlarken, AI Suite sayesinde hız aşırtma işlemi kolayca gerçekleştirilebiliyor. ASUS ROG Maximus XIII Hero performans açısından beklentileri karşılıyor. Sağlam güç dağıtımı, üst düzey görünümü, 4 tane M.2 soketi, birinci sınıf parçaları ve ses çözümüyle gerçekten başarılı bir anakart.

Çok yönlü kullanımıyla avantaj sağlayan bu model, Intel Z590 yonga seti ve LGA1200 soket yapısıyla 10. Ve 11'inci nesil Intel Core işlemcileri maximum düzeyde destekliyor. Entegre alüminyum giriş çıkış koruması, 14+2 faz güç beslemesi, 90 Amper seviyesinde geniş VRM soğutma blokları, ProCool II güç bağlantısı ve M.2 soğutma blokları ile dört dörtlük bir model.

ASUS ROG Maximus XIII Hero fiyat ne?

ASUS ROG Maximus XIII Hero fiyat konusunda biraz düşündürücü. Tek olumsuz yönü, fiyatının 5.000 TL bandında olması. Intel tabanlı bir sistem toplamayı planlıyorsanız ve performans canavarı olsun istiyorsanız, en önemli parçalarından biri de bu olabilir. Artılar:

  • Performans
  • Wi-Fi 6
  • Güç dağıtımı
  • Tasarım

Eksiler:

  • Fiyat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.