Windows 11 Kullanıcılara Neler Getirecek?

Merakla beklenen Windows 11 kullanıcılara neler getirecek? Bu yeni işletim sistemini tüm bilgisayar kullanıcıları kendi bilgisayarına indirmek için sabırsızlanıyor.

Yayınlanma:
Windows 11 Kullanıcılara Neler Getirecek?

Merakla beklenen Windows 11 kullanıcılara neler getirecek? Bu yeni işletim sistemini tüm bilgisayar kullanıcıları kendi bilgisayarına indirmek için sabırsızlanıyor. Microsoft'un resmi sitesine gidebilir ya da kendi bilgisayarınızdaki Update güncelleme alanından bu sürümü indirip indiremeyeceğinizi kontrol edebilirsiniz. Şirket; bu son sürümü milyonlarca bilgisayara otomatik olarak indirmek için henüz hazır değil.

Ancak zaman içinde herkes, tıpkı Windows 10 gibi bu sürümü de update ederek (üst sürüme geçiş yaparak) kullanabilecek. İşletim sisteminin en son sürümü olan Windows 11 güncelleme menüsüne kendi bilgisayarınızdan ulaştığınızda, bilgisayar donanımlarınızın bu sistemi kaldırıp kaldıramayacağı bilgisini de alabiliyorsunuz. Eğer bilgisayarınızın donanımları yeterli değilse, indirip kullanmak mümkün olmayacak. Bu durumun gerçekten yoğun eleştiri aldığını belirtmeliyiz.

Windows 11 Güncelleme

Microsoft firmasının en son sürüm işletim sistemi olan Windows 11 kullanıcılara neler getirecek? Bu işletim sistemi ücretsiz mi olacak? Windows 11 sistem gereksinimleri neler olacak? Bilindiği gibi bu sürümün milyonlarca bilgisayara indirilebilmesi için çok büyük bir altyapıya ihtiyaç var. Microsoft elbette bunu karşılayacak güce sahip ama bu da zaman meselesi. Otomatik güncelleme için beklemek istemeyenler, Microsoft sitesine giderek de Windows 11 indir sekmesine tıklayıp indirebilir. Sorun şu ki bu sistemin kullanılabilmesi için donanım yükseltmesi yapmak gerekiyor. Zira her donanım Windows 11 işletim sistemini kaldıramıyor.

Windows 11 İndirdiğimde Verilerim Kaybolacak mı?

En çok merak edilen soru da budur; ama Microsoft bunu da düşündü ve hiçbir verinizin kaybolmasına izin vermeyecek şekilde sistemini oluşturdu. Bu sevindirici haber. Donanımları yeterli olan herkes bu sürümü kullanabilecek ve hiçbir data kaybolmayacak. Daha önce hangi Windows 10 sürümünü kullanıyorsanız bir tık ötesi olan versiyonu; indirme asistanı otomatik olarak seçip indirecektir. Resmi sitesinden indireceğiniz Windows 11 sürümünü indirmeden önce, bilgisayarınızdaki antivirüs programını de-aktif edin. Bunun nedeni; anti virüs programınızın yeni dosyaları virüs olarak görebileceği ihtimalidir. Böylece indireceğiniz dosyanın kurulumu sorunsuz olacaktır. Aynı şekilde Microsoft sitesinde; sistem durum kontrolü da yaptırarak, donanımlarınızın uygun olup olmadığını belirleyebilirsiniz.

Windows 11 indir iso

Windows 11 işletim sistemini iso formatında indirerek daha sonra da flaş diske aktararak da kurulum yapabilirsiniz. Bunun için bazı programlara ihtiyacınız olabilir. Bunun için az yer kaplayan Rufus uygulaması işinizi görecektir. Programı indirmek için linke tıklayın.

Rufus programı Windows sürümünü sadece .iso uzantılı olarak görebileceği için; windows 11'i iso formatında resmi sitesinden edinebilirsiniz.

Windows 11 Ücretli mi?

Kullanıcılar Windows 11 işletim sisteminin ücretli olup olmadığını sık sorduklarından biz de sizin için bu konuya değinmek istedik. Sistem tamamen ücretsizdir, daha önce Windows 10 sisteminiz lisanslı olduğundan, Update ederek yeni sürümü bunun üzerine indirip yükletebilirsiniz.

Neden Windows 11 İndirmeliyim?

Daha yeni daha pratik ve daha kullanışlı bir işletim sistemi olmasının yanı sıra; daha güvenli bir sistem olduğu için indirmekte yarar görüyoruz değerli okurlar. Pencere düzeni daha modern ve yeniliklerle dolu. Video oyun seçenekleri ile zengin. Çoklu monitör desteği daha işlevsel. Donanım performansını daha da yükselten yazılımlar içeriyor. Ek olarak Android uygulamaları ile daha barışık ve iyileştirmelerle dolu yepyeni bir işletim sistemi. Bu işletim sisteminin tek dezavantajı yeni bir işlemci gerektirebilmesidir. Yeni ara yüze alışmak da biraz zaman alabilir. Windows 11 işletim sistemini kullanırken görev çubuğu simgeleri, daha basit simgeler olarak geliyor ve daha zarif Ayarlar iletişim kutuları oldukça keyif verici olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.