Elon Musk Mars'a Gideceği Tarihi Açıkladı!

Elon Musk Mars'a Gideceği Tarihi Açıkladı!

Yayınlanma:
Elon Musk Mars'a Gideceği Tarihi Açıkladı!

Mars’a gitmek için pek çok uzay ajansı ve özel şirket hararetli bir çalışma içindeler. Bunlardan biri ve belki de en önemlisi ise Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi. Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronotlu bir görev yaparak, Dünya'nın dışına astronot taşıyan ilk özel şirket unvanı sahip olan SpaceX, uzun süredir Mars’a ulaşmanın planlarını yapıyor. Elon Musk'ın açıklamalarına göre ise bu planlarının sonucunu çok yakında göreceğiz...

SpaceX’in Mars’a gideceği tarih

Elon Musk, SpaceX'in Mars görevi ile alakalı oldukça önemli açıklamalar yaptı. Milyarder iş insanı, açıklamalarında SpaceX'in Mars yolculuğu için de tarih verdi. Buna göre SpaceX, Starship uzay aracı ile birlikte 2024'te ilk insansız Mars seyahatine çıkabilmeyi planlıyor. Fakat planlamalara baktığımız zaman, Mars’tan önce Starship'in yapması gereken bazı görevler olacak. SpaceX, Starship ile uzaya açıldı. Bir sonraki yıl, yani 2022 yılında ise insansız Ay görevi yapacak. 2023 yılında ise SpaceX, Starship ile birlikte Ay'a insanlı bir görev düzenleyecek. Tabii birçok uzay görevinde olduğu gibi bu görevlerde de bir erteleme durumu olabilir. Öte yandan Elon Musk, kripto para ekosistemini etkilemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl ve 2021'in önemli bir kısmında Dogecoin'in 'medyatik yüzü' halini alan ünlü isim, şimdi de Shiba İnu ile ilgili bir sosyal medya paylaşımına tepkisi ile gündeme geldi. Musk, Shiba'n var mı şeklindeki mention'lanmış tweet'e hayır dedi. Bu gelişmenin ardından Shiba'nın rekor yükselişi ise dikkate değerdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.