BenQ Zowie XL2411K ve BenQ Zowie XL2546K İncelemesi

BenQ markasının iki farklı oyuncu monitörünü sizler için test ediyoruz. Biri daha hesaplı, diğeri daha ileri seviye yeteneklerle donatılmış bu iki monitörü aynı zamanda karşılaştırdık

Yayınlanma:
BenQ Zowie XL2411K ve BenQ Zowie XL2546K İncelemesi

BenQ markası, ülkemizde eskiden beri bilinen bir marka. Son dönemde monitör modelleri ile dikkat çekiyor. Özellikle son yıllarda adını sık sık yenilikçi özelliklerle donatılmış monitör seçenekleriyle duyuruyor. Hesaplı opsiyonlardan tutun, grafik tasarımcılara yönelik yüksek renk doğruluğu içeren panellere kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan BenQ ailesinden iki oyuncu monitörü seçtik. Bunlardan ilki, 144Hz yenileme sahip hesaplı bir model olan XL2411K ve 240 Hz yenileme hızına sahip XL2546K modeli...

Her iki monitör de altyapısında pek çok ortak özelliği barındırıyor. Böylece en doğru monitörü seçebilmenizde sizlere yardımcı olmayı da amaçlıyoruz. BenQ pek çok oyuncu turnuvasında monitörleriyle boy gösteren bir marka. Bunun sebebi, oyuncu monitörlerinde ghosting (hayaletlenme) önleyici DyAC+ teknolojisinin sunuluyor olmasıdır. DyAC+ teknolojisi, hareketli görüntülerde piksellerin birbiri içerisinde karışmalarını önlüyor ve daha keskin bir şekilde ayrılabilmelerini sağlıyor.

Test monitörlerinin her ikisi de 1080p çözünürlükte olmasına rağmen DyAC+ açık olduğunda çözünürlük hissinin 1080p’nin bir adım ötesine geçebildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Her iki monitör de oldukça yüksek hızlı tepki süreleri barındırıyor. 240 Hz destekli XL2546K modeli 0,5 ms tepki süresine sahipken, XL2411K benzer olarak 1 ms tepki süresine sahip. Burada özellikle XL2546K modelinin daha hızlı tepki süresi, yüksek yenileme hızı ve ghosting önleyici teknolojisiyle tam bir turnuva monitörü olduğuna hiç kuşku yok. Daha uygun fiyatlı alternatifi olan XL2411K, tıpkı diğer kardeşi gibi aynı özellikleri taşıyor ve uygun fiyatlı başarılı bir çözüm isteyen oyuncuların dikkate alabilecekleri bir alternatif hâline bürünüyor. Her iki monitörün de TN panel kullandığını söylemeliyiz. Bu paneller bir IPS kadar başarılı renkler taşımıyorlar ve uygun fiyatlı ve yüksek hızlı olmalarını TN panele borçlular. Renk doğruluğu konusunda elbette eski nesil TN panellerden kat be kat daha ileri seviyedeler.

BenQ XL2546K için %93.9 sRGB ve %67.5 Adobe RGB renk doğruluğu mevcut iken, BenQ XL2411K modelinde %92.1 sRGB ve %66.9 Adobe RGB ölçümleri yakalanıyor. TN paneller için bu rakamlar oldukça iyi rakamlar olmakla beraber, profesyonel renk doğruluğu gerektiren grafik tasarım işleriniz için ilk seçeneğiniz olmayacakları kesin. Her iki monitörde de yükseklik/alçaklık, sağ/sol ve geriye yatma ayarı yapmak mümkün. Çerçeve kalınlığı konusunda iki modelin arasında ufak bir fark olduğunu belirtmeliyiz. VES uyumuyla gelen her iki monitörün oldukça şık bir dış kasa görünümü bulunuyor. Artılar:

  • Tasarım
  • Performans
  • İdeal Adobe RGB ölçümleri
  • Ghosting teknolojisi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.