Chrome Grup Sekme Nasıl Kapatılır, Kaydırma Özelliği Devre Dışı Bırakma

Chrome, Grup sekme kapatma ve kaydırma özelliği kapatma yöntemi

Yayınlanma:
Chrome Grup Sekme Nasıl Kapatılır, Kaydırma Özelliği Devre Dışı Bırakma

Chrome grup sekme nasıl kapatılır sorusunun yanıtı, kolay anlaşılır hızlı anlatım ile sizlerle. İşte Chrome grup sekme kapatma. Teknoloji şirketi Google’ın uzun yıllar önce kullanıma sunduğu web tarayıcısı olan Chrome, şüphesiz her bilgisayarın, mobil cihazın olmazsa olmazları arasında. İkinci olarak bir yazılım/uygulama halinde gelen Chrome, basit kullanımıyla web dünyasında aradığınız her şeye erişiminizi esas alıyor.

Türkiye'de yüzde 80'e yaklaşan kullanım oranıyla çok da seviliyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok kullanılan web tarayıcısı hangisi sorusunun yanıtı. Bu kapsamda Chrome web tarayıcısına, genellikle güvenlik temelinde güncellemelerin sunulduğu biliniyor, öte yandan Google, 2021 yılı başında yaklaşık 2 senedir test sürecinde olan sekme kaydırma özelliğini de geçtiğimiz aylarda kullanıma sundu.

Bu yenilik, alışılagelmiş sekme geçişlerini farklı bir arayüzle geldiği için tasarım anlamında ciddi şekilde değiştirdi. Bu durum, çoğu kullanıcı tarafından tepkiyle karşılandı. Buna şüphe yok, deneyim bir nebze değişti. Neyse ki kimileri için sıkıcı bir durum yaratan bu özellik, pratik birkaç adımla kapatılabilir durumda. Chrome grup sekme nasıl kapatılır sorusunun yanıtına geldi sıra...Chrome Grup Sekme nasıl kapatılır İlginizi Çekebilir: Elon Musk Mars’a Gideceği Tarihi Açıkladı!

Chrome grup sekme kapatma, bu özelliği nasıl devre dışı bırakırım?

Söz konusu özellik, Chrome gizli ayarlar sayfası bulunarak değiştirilebiliyor.

>PC, Mac ve mobil için basit anlatım

İlk olarak adres çubuğumuza aşağıdakini yapıştırıyoruz:

  • chrome://flags/#enable-tab-grid-layout

Karşımıza tıklamamızla beraber direkt olarak bir ayarlar sayfası çıkıyor. Burası Chrome grup sekme kapatma yapacağımız yer. chrome://flags/#enable-tab-grid-layout işleminden sonra Chrome grup sekme kapatma adımları sadece 3 basamaktan oluşuyor. Bu üç adımla web tarayıcısındaki yığılı ve aşamalı-alışılagelmiş kart sistemine geri dönebiliyoruz.

  • Search (Arama) kısmını göreceksiniz, burada deneysel Sekme Grupları özelliğini (#enable-tab-groups) arıyoruz.

Hızlıca bulacak, bunun ardından da;

  • Enabled’i disabled (devre dışı) olarak değiştireceğiz.
  • Ardından da Chrome’u kapatıp tekrar açın. Hazır.

Chrome Grup Sekme kapatma

Chrome kullanım oranları ve sırası nasıl?

Türkiye’de öne çıkan 6 web tarayıcısı şöyle sıralanır:

  1. Google Chrome
  2. Safari
  3. Samsung İnternet
  4. Opera
  5. Microsoft Edge
  6. Firefox

Chrome, görüldüğü gibi listenin ilk sırasında yer alıyor. 2021 yılı ilk çeyreği itibarıyla Türkiye’de yüzde 75 kullanım oranına sahip olduğu kaydediliyor. Safari’nin de çok sevildiğini görmek mümkün. Kripto paralarla ilgileniyor musunuz, webten girdiyseniz sağ taraftaki ya da mobildeyseniz en alttaki popüler içerikler kısmını incelemeyi unutmayın. Birçok ipucu ile karşılaşacaksınız. İlginizi Çekebilir: En İyi Chrome Eklentileri

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.