iPhone El Feneri Sorunu ve Çözümü

Yayınlanma:
iPhone El Feneri Sorunu ve Çözümü

Apple kullanıcı topluluklarında yer alan en dikkat çekici şikayetler arasında iPhone modellerinin bazılarında el fenerinin rastgele yanması bulunuyor. Kendi kendine yanan iPhone el feneri sorunu bir hayli yaygın diyebiliriz...

Birçok kullanıcının yaşadığı bu sorun özellikle Apple’ın iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR modellerinden itibaren iPhone 13 dahil en güncel modellere kadar hepsinde ön plana çıkıyor. Çeşitli ayarlamaların yapılmasının ardından baş gösteren bu sorun, düzenlenen bazı kısayollar sonrasında yaşanıyor. En genel tanımıyla iPhone cepteyken ya da elinize alıp kullanırken birden el feneri yanıyor ve sorun baş gösteriyor.

Hatta komik gelebilir ama geçenlerde iPhone'unun el feneri yanan birine başkası tarafından telefonun el feneri yanıyor dendiğini bile duydum. iPhone el feneri kapatma konusu neredeyse gündelik yaşama kadar yansımaları olan komik bir sorun haline dönüşmüş halde. Peki bu sorunun üstesinden nasıl gelinir? Gelin yanıtlarına bakalım.

iPhone el feneri sorunu çözümü ne?

iPhone modellerinde el fenerini etkinleştirmek genel olarak oldukça kolay. Ayrıca kamera ekranına geçiş de yine aynı şekilde sadece ekranın bir kez kaydırılması ile mümkün oluyor.

Telefonun uyanma modundan herhangi bir tuşa basılmadan geçilmesi ve bunun ardından kısayol menüsünün istemsiz dokunmalar ile açılması yaşanan sorunun nedenlerinden biri.

Geçtiğimiz aylarda yine bir Apple topluluğunda iPhone Xr sahibi bir kullanıcının buna benzer bir konuda şikayet ile dikkatleri çektiği görüldü. Kullanıcı iPhone Xr telefonunun cebindeyken yürüdüğü sırada LED flaşının kendi kendine açıldığını ve durumdan haberi olana kadar ışığın açık kalarak şarjını hızlı bir şekilde bitirdiğini belirtti. Ayrıca telefonun da oldukça fazla ısındığını ve bu nedenle telefona bir zarar geleceğinden endişe ettiğimi ifade etti.

Teknolojituru editörlerimizden Ferhat Verdi'de de aynı sorun söz konusu oldu. Kendisi cebindeyken fenerin yanması ya da elinde cihazı tutarken yine kendi kendine aktifolan fenerden müsdarip oldu. Cihaz modeli iPhone Xr.

Yaşanan sorunun çözümü ise her ne kadar çok fazla tercih edilmese de dokunmadan uyanma özelliğinin kapatılması etkili çözümlerden biri.

Bu ayarın yapılması ile artık iPhone modelleri elinize aldığınızda ekran kilidi tuşuna basmadan uyanmayacak. Apple, iOS 10 ile başlattığı dokunmadan uyanma özelliği kullanıcılar için avantajlı ve kolay bir kullanım sunuyor olsa da maalesef el fenerinin açık kalması gibi sorunları da gündeme getirebiliyor.

iphone-13-wi-fii-6e-destegi-ile-gelebilir

Çözümü aslında çok kolay...

Eğer siz de telefonunuzda buna benzer bir sorun yaşıyorsanız, yani telefonunuz cebinizdeyken el feneri birden açılıyor ve bu şekilde uzun süre açık kalıyor ise dokunmadan uyanma özelliğini kapatmanızda fayda var.

iPhone model telefonunuzda dokunmadan uyanma özelliğini kapatmak için ilk olarak yapmanız gereken Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Kapat yolunu izlemeniz ve hemen sonra burada yer alan "Uyanmak İçin Dokunma" seçeneğini pasif hale getirebilirsiniz.

Diğer yandan başka bir çözüm yolu da eğer telefonununuz cevizindeyken aniden el feneri açılıyorsa belirli aralıklarla Siri ile iletişime geçebilir ve LED ışığın açıldığını düşündüğünüz anlarda Siri'ye “Hey Siri, el fenerini kapat!” komutunu iletebilirsiniz.

Bunlardan birini yapmazsanız, aksi halde el feneri sürekli açık kalabilir ve hiç beklemediğiniz bir anda şarjınız bitmiş bulabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.