8K Video Kaydı Yapabilen Telefonlar

8K Video Kaydı Yapabilen Telefonlar

Yayınlanma:
8K Video Kaydı Yapabilen Telefonlar

8K video kaydı gerçekleştirebilen en güncel ve en iyi akıllı telefonları sizin için listeledik. İşte tüm özellikleri ile 8K video çeken telefonlar... Artık kameralar uçuşa geçmiş durumda! Akıllı telefonlarda Full HD video kaydı neredeyse standart hal alırken 4K, hatta 8K’ya kadar çözünürlük değerlerine çoktan ulaşıldı. 4K video kaydı, çoğu akıllı telefon için ortak özellik durumunda ve 8K hala az miktarda cihazda görülebilen bir tür ‘kıymetli’ faktör. Yine de her geçen gün artan sayıda üreticinin bu alandaki rekabete dahil olduğu görülüyor. Peki halihazırdaki modeller arasında 8K çözünürlükte video kaydı yapabilen en iddialı modeller hangileri? İşte yanıtlar… Meizu_18_Pro_2 İlginizi Çekebilir: iPhone'da video gizleme nasıl yapılır?

Meizu 18 Pro

1440x3200 piksellik (QHD+) 6.7 inç ekrana sahip olan model, 8K çözünürlüklü video kaydını da mümkün kılan çarpıcı bir kamera sistemi ile geliyor. 50 MP fotoğraf çekebilen Meizu 18 Pro, 8K video kaydını, çok da uzun olmayan dakikalar boyunca çekebilmenize imkan tanıyor. Zira 128 GB depolama alanı, çok yüksek veri yüklerini taşımanızın önüne geçiyor. Optik/dijital görüntü sabitleyicisi bulunan kamerası, bokeh efektini de beraberinde getiriyor. Hızlı odaklama, yapay zekalı sahne algılama, 2cm’den makro çekim, HDR, f/1.9 diyafram açıklığı diğer özellikleri arasında. OnePlus_9

OnePlus 9

Çarpıcı tasarımı ile OnePlus 9, 8K video kaydına olanak tanıyan iddialı akıllı telefonlardan. 48 MP fotoğraf çekebilen cihazda All Pixel Omni-Directional PDAF Portre Modu, faz algılamalı otomatik odaklama, PDAF + CDAF şeklinde tanımlanan hibrit odaklama gibi özellikler dikkat çekiyor. RAW formatta panoramik fotoğraf çekimine imkan tanıyan az sayıda modelden biri olan OnePlus 9’da 8K video kaydı 30fps’de yapılabiliyor. Kamerasının Alman Hasselblad tarafından geliştirildiğini de belirtelim.

Xiaomi Redmi K30 Pro Zoom

Adında Zoom modeli bulunan günümüzdeki az sayıda akıllı telefondan biri. Fotoğrafa birçok yönden endeksli bir akıllı telefon vadeden Xiaomi’nin en güncel alternatifleri arasında. Optik görüntü sabitleyicisi, portre modunda boeh efekti, hızlı odaklama, HDR yapay zeka, sahne algılama perde hızı - shutter speed özelliği dikkat çekici kamera özelliklerinden. Panoramik çekimde RAW fotoğraf, 6 elementli lens, LED kamera sensörü, dijital görüntü sabitleme gibi bir akıllı telefondan beklenen üstün kamera nitelikleri ile geliyor. Time lapse video kaydı yapılabilen cihazda 8K videoda 30fps hız üzerinden kayıt gerçekleştirilebilir.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung’un bu tepe modelinde kullandığı kameralar gerçekten de sınıfının en iyilerinden… Ana kamera 108 MP çözünürlüğe ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip. İkinci kamera 12 MP çözünürlükte ve f/2.4 ultra geniş açı sensöründen oluşuyor. Daha önce bir akıllı telefonda görmeye alışkın olmadığımız şekilde bu telefonda iki adet telefoto lens yer alıyor. Her ikisi de 10 MP çözünürlüğe sahip olsa da biri 3x optik yakınlaştırmaya sahipken, diğeri f/4.9 değerine ve 10x optik yakınlaştırmaya sahip. 8K video kaydını genel itibarıyla kamera tarafında bu kadar nitelikli bir modelde görmek memnuniyet verici. Sayıları kenara bırakırsak, bu telefonun gelmiş geçmiş en iyi zoom kalitesine sahip kameralardan birini taşıdığını söylemek gerekiyor. Önde 40 MP çözünürlükteki selfie kamerasına ilaveten sahip olduğu özel modla birlikte aynı anda hem ön hem de arka kamerayla çekim yapabilirsiniz, böylece eşsiz vlog’lar ortaya çıkarabilirsiniz.

Huawei Mate 40 RS Porsche Edition

Özel bir versiyon olan Huawei Mate 40 Pro RS Porsche Edition, Google ekosisteminin dışında olsa da bu durum onun 8K video çekebilen en iyi kameraya sahip telefonlarda biri olamayacağı anlamına gelmiyor. Hatta paranın satın alabileceği en iyi video özelliklerine sahip modeller arasında gösteriliyor demek boşa olmaz. Bu arada Huawei Mate 40, 8K değil 4K video kaydı ile geliyor. Huawei, Mate 40 RS Porsche Edition ile 8K video için Mate 50’ye hazırlık yapıyor olabilir.

Vivo X50 Pro+

6.56 inç ekrana sahip olan cihazda 128 GB depolama alanı, 8 GB RAM, 4350 mAh pil kapasitesi ve hızlı şarj özellikleri ön planda. 50 MP fotoğraf çekilebilen cihazda 60fps’de 8K video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Sinema kalitesinde videolara izin veren modelde portre modunda bokeh efekti, HDR yapay zeka, sahne algılamalı lazer odaklama, çift tonlu LED flaş, coğrafi etiketleme, time lapse video kaydı ile slow motion video gibi özellikler diğer öne çıkanlar arasında yer alıyor.

Xiaomi Mi 11

8K video kayıt özelliği ile film stüdyosunu ceplere taşıyan Mi 11, üçlü arka kamera kurulumuyla amatör fotoğraf ve video meraklılarını birer film yönetmenine dönüştürüyor. Ana kamera açısından dünyanın en yüksek çözünürlüklü 108 MP geniş açılı kamera sensörüne sahip olan M11, sadece profesyonel düzeyde DSLR veya aynasız kameralarla karşılaştırılabilecek, kristal netliğinde görüntüler yakalıyor. Arka kamera kurulumunu tamamlayan 13 MP ultra geniş açılı kamera ve 5 MP telemakro lens, etkileyici manzara ve bokeh etkisi ile ayrıntılı çekimler yapılabilmesine olanak tanıyor.

Açıkçası 8K video, hala biraz lüks gibi duruyor ama bu alanda YouTube’un uzun yıllardır hazırda beklediği de bir gerçek. Paylaşım platformunda 8K çözünürlüklü videolarınızı kayıpsız şekilde yüklemeniz yıllardır mümkün. En nihayetinde 8K video ile fark yaratmak isteyen kullanıcılar, bu alanda artan sayıda modelden biri ile bu üstün videografi deneyimine yüksek noktalardan merhaba diyebilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.