Resmi Gazete'de Yayınlanan Kripto Para ile Ödeme Yasağı Ne Anlama Geliyor?

Resmi Gazete'de Yayınlanan Kripto Para ile Ödeme Yasağı Ne Anlama Geliyor?

Yayınlanma:
Resmi Gazete'de Yayınlanan Kripto Para ile Ödeme Yasağı Ne Anlama Geliyor?

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni yönetmelik aracı kurumları kapsayacak şekilde kripto para ile ödeme yasağı getiriyor. İşte detaylar... Dogecoin'in rekor sıçraması, Bitcoin'e dair 70 bin dolara çıkacak spekülasyonları, Ethereum'daki artış gibi konularla son günlerde oldukça hareketli bir gündeme sahip kripto para ekosistemi, 16 Nisan gece yarısında gelen haberle iyiden iyiye sarsıldı. Merkez Bankası yürütücülüğüne işaret eden ev kripto paralara dair bir dizi düzenlemeyi 'pek de detay vermeden' aktaran yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kısa süre önce Türkiye'deki BTC Türk, Paribu gibi kripto para borsalarından kullanıcı bilgilerinin isteneceğini kaydedilmişti, yeni yönetmelik ise aracı kurumlara yönelik engellerle geldi. Buna göre kripto paralarla herhangi bir ödeme yapılamayacak. Ayrıca kripto para borsalarına para transferleri sadece bankalar tarafından gerçekleştirilebilecek. Böylelikle Papara gibi aracı tüm kurumlar devre dışı bırakılmış oluyor. İşlemlerin sadece bankalar ile kripto para borsaları arasında gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Nisan ayının sonunda yürürlüğe gireceği bildirilen yönetmelik, kripto paralar üzerinde daha yoğun kontrolü de beraberinde getirecek. Bu kapsamdaki yorumlar, yakın vadede bu tip yatırımlar üzerinden vergilendirmelerin de söz konusu olabileceği noktasında birleşiyor. İlgili Konu: Arka Plan: T.C. Merkez Bankası Blockchain’i Destekliyor Olabilir mi?

Düşüş yaşandı (Dogecoin hariç!)

Son olarak alınan kararın ardından Bitcoin'in de aralarında yer aldığı çok sayıda kripto parada düşüş yaşandı. Bilindiği üzere kripto paralar, küresel ölçekteki haberlerden ciddi ölçüde etkilenebiliyor. Türkiye'nin dünyada en fazla kripto para yatırım hacmine sahip ülkelerden biri olarak bu noktada global bir 'düşüşü' devasa boyutlarda olmasa da tetiklediği görülüyor. Bu arada tüm bu gelişmelerin yanında günün en flaş gelişmesi Dogecoin'in 24 saat içerisinde yüzde 200'ün üzerinde artış kaydetmesi oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.