2021'de Yüklenecek 5 Uygulama

2021'de Yüklenecek 5 Uygulama

Yayınlanma:
2021'de Yüklenecek 5 Uygulama

2021 yılı insanlık hayatında birçok şeyin yeniden planlandığı ve ciddi bir değişimin olacağı yol olarak kabul ediliyor. 2019 yılının sonunda başlayan 2020 yılını insanlık adına adeta bir ev hapsine çeviren pandeminin hala tam olarak etkisi silinmiş değil. Hatta tam olarak ne zaman da silineceği bilinmiyor. Milyonlarca değil milyarlarca insan bu tehdide karşı en güvenli yer olarak görülen evlerinde kalmayı tercih ettiler. Bu tercih birçok ihtiyacın karşılanması için sanal dünyaya olan ilginin de artmasına neden oldu. Sağlık, finansal işlemler, alışveriş, spor, aile için sorunlar, muhasebe işlemleri gibi birçok konuyu evden çıkmadan internet üzerinden yapmaya başladık.

Akıllı telefonlar bizim için bir araç olmaktan ileri gidip bizim iş arkadaşımız hatta hayatımızda ki en önemli parça haline gelmeyi başardı. 2021 yılında telefonunuza yükleyeceğiniz bazı uygulamalar sayesinde birçok konuyu tek bir dokunuşla halletme şansına sahip olabileceksiniz. Bu yıl içerisinde en çok ihtiyacınız olacak olan 5 uygulama ve bunların özellikleri hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız. Tabi bu listeye eklenebilecek çok sayıda seçenek olsa da biz temel ihtiyaçlarımız ışığında sizlere yardımcı olacağını düşündüğümüz uygulamaları paylaşmaya çalışacağız.

2021 Yılının Öne Çıkan 5 Mobil Uygulaması

Mobil kullanım oranı giderek artıyor. Akıllı telefonların neredeyse güçlü bir bilgisayar kapasitene erişmesi ve ciddi bir kullanım kolaylığı sağlaması insanların tercihini buna göre yapmasına sebep oluyor. Tabi telefonların daha kullanışlı hale gelmesi için tercih edilen uygulamalarında ciddi bir önemi bulunuyor. 2021 yılında öncelikli olarak tercih edilen en önemli kabul ettiğimiz 5 uygulama aşağıda ki gibidir.

1- MHRS - HES ve E-Nabız

Birbirinden farklı üç uygulama olarak görülse Covid-19 salgınında sağlık açısından ne kadar kritik önem arz ettiklerini hepimiz yaşayarak öğrendik. Aşı faaliyetleri, hastane randevu, ilaç takibi ve sorunlarınıza karşı alınabilecek önlemler açısından MHRS mutlaka kullanılması gereken bir uygulamadır. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen bu üç uygulama da birbirini tamamlayıcı özellikleriyle dikkat çekiyor. HES yani Hayat Eve Sığar uygulaması sayesinde yakın çevremizde ne kadar virüs vakası olduğunu görerek hareket etmemiz mümkün oluyor.

Ayrıca bu uygulama üzerinden kendimizi kontrol edebildiğimiz gibi ailemizde ki bireylerin de korunmasını sağlayabiliyoruz. Bu üç uygulama sağlığımız açısından kritik önem arz ettikleri için mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Hatta bu uygulamaların arasına E-Devlet Kapısı uygulamasını da ekleyerek mutlaka telefonunuza indirmeniz gerektiğine vurgu yapabiliriz.

2-Getir

2020 yılı hayatımızda görmediğimiz veya çok ekstrem durumlarda yaşadığımız olayları günlük rutinin bir parçası olarak yaşadığımız bir yıl oldu. En çok da darbe dönemlerinde yaşanan veya nüfus sayımında yaşanan evde kalma uygulaması oldu. Hafta sonları, 4 veya 5 günlük sokağa çıkma kısıtlanmaları yaşandı. Bu durumlarda temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için evimizde olması gereken birçok ihtiyacımızı karşılamamız gerekiyordu. Bildiğiniz gibi her kriz kendi fırsatını yaratıyor. Bu dönemde ortaya çıkan “Getir” uygulaması sayesinde su, simit, bebek bezi, ekmek arası köfte ve aklınıza gelecek birçok ürünü sipariş etmeniz mümkündür. Tabi tek başınıza sipariş edebileceğiniz gibi isterseniz toplu olarak sipariş vermeniz de mümkündür. Şimdilik ülkemizde belirli şehirlerde hizmete sunulan bu uygulamanın birçok alternatifi bulunuyor.

3- KeepClean

Telefonlarımızı 2021 yılında her zamankinden daha fazla kullanacağımız bir gerçektir. Kullanmayan insanlar dahi akıllı telefon kullanmaya başladığını söylemek doğru olacaktır. Telefonlarımızı bu kadar aktif kullanırken temizlemek, güvenilir halde tutmak ve pil tasarrufu sağlamak büyük bir önem taşımaktadır. Siteleri ziyaret ederken örneğin Parimatch giriş sitesini ziyaret ettiğiniz gelen verilerin telefonunuza yer kaplamaması için bunların temizlenmesi gerekiyor.

KeepClean uygulaması bu konuda tercih edilebilecek en küçük boyuta sahip ama aynı zaman ciddi bir etkiye sahip uygulamalardan birisidir. Buna alternatif olabilecek başka uygulamalarda bulunuyor. 50 milyondan fazla yüklenme sayısına sahip olan uygulama sayesinde hem telefonunuzu daha hızlı kullanma şansına sahip olurken hem de telefonunuza gelecek zararlı saldırılara karşı kendinizi koruma altına alabileceksiniz.

Social Media Apps with Whatsapp on iPhone 6 Screen

4- Alışveriş Siteleri Uygulamaları

Alışveriş yapmak temel ihtiyaçların karşılanması veya işimiz için gerekli olan eşyaların alınması açısından rutin olarak yapılan bir iştir. Ancak 2020 yılında tekrar söyleyeceğimiz gibi bunu yapmak da tahmin edilenden daha zor bir hale geldi. Bu durumda evimizde kös kös oturmak yerine akıllı telefonumuza indireceğimiz bir uygulama sayesinde istediğimiz her şeyi sipariş etme şansına sahibiz. Sadece kıyafet olarak değil elektronik ürünler, gıda ürünleri, temizlik ürünleri ve daha çok sayıda kalemde ki ürünü oturduğumuz yerden rahatça sipariş edebiliyoruz. Bunun için N11, Trendyol, Hepsiburada, Yemeksepeti, LetGo, Amazon ve Sahibinden gibi uygulamaları telefonumuza indirmemiz yeterli oluyor. Sadece ürün siparişi için değil aynı zamanda yapılacak işler için eleman bulabilmek için de buradan sipariş verilebiliyor.

5- Udemy

Telefonunuzu sadece eğlenmek, sohbet etmek ve işlerinizi halletmek için kullanmak zorunda değilsiniz. Bunların yanında isterseniz kendinizi eğitebilecek uygulamaları da indirmeniz mümkündür. Bu konuda dünyanın birçok ülkesinde geçerli olan Udemy uygulamasını tercih edebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde birçok online derse ücretsiz veya ücretli olarak ulaşmanız mümkündür. Ayrıca bu sistem sayesinde sadece kendinizi eğitmekle kalmayabilir yeterli bilgiye sahip olduğunuz herhangi bir konuda özel eğitim hazırlayarak bunun satışında para kazanabilirsiniz. Birçok açıdan etkili olan bu sistemi ücretsiz olarak indirebilir ve 2021 yılında kendiniz adına bir gelir kaynağı elde ederken ayrıca kendinizi geliştirecek eğitimlere rahatça ulaşabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.