Tecno Pova İncelemesi

Tecno, 6.000 mAh bataryaya sahip iddialı, üstelik mütevazı fiyatlı akıllı telefonu Pova ile ön plana çıkıyor…

Yayınlanma:
Tecno Pova İncelemesi
Günümüzde akıllı telefonlarımız hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda. İşlerimizi, sosyal yaşamımızı ve daha birçok şeyi telefonlarımızdan gerçekleştiriyoruz. Telefonumuzda bir şeyler yapmak yerine arkadaşlarımızla ve ailemizle geçirdiğimiz vakitlerde bile mutlaka akıllı telefonlarımıza ihtiyaç duyuyoruz. En basit örneğiyle, onlarla geçirdiğimiz zamanı ölümsüzleştirmek amacıyla fotoğraflar çekmek istediğimizde, elimiz telefonumuza gidiyor. Akıllı telefonlarımızı bütün bir gün boyunca aktif şekilde kullandığımız gerçeği düşünüldüğünde, birçok kullanıcı yüksek batarya performansını ön plana alıyor, tercihlerini buna göre şekillendiriyor. Android 10 tabanlı HiOS işletim sistemine sahip olan Tecno Pova, hem yüksek batarya performansı hem de diğer teknik özellikleriyle, gündelik koşuşturmada yarı yolda bırakmayacak bir model olarak dikkatimizi çekiyor.

Yüksek batarya performansı

Tecno Pova’nın 6.000 mAh’lık bataryası, telefonun başlıca özelliklerinden biri durumunda. Şöyle ki, 30 günlük bekleme süresinin yanında 8 gün aralıksız müzik çalabilme veya 64 saat boyunca kesintisiz bir telefon görüşmesi yapmak bu sınırları aşan akıllı telefonun bataryasıyla mümkün. Ayrıca 20 saate kadar kesintisiz oyun oynama imkânı da 6.000mAh’lik bataryası ile Techno Pova’nın öne çıkan bir diğer performans verisi. Başka bir ifadeyle performans odaklı olduğunda 24 saatten fazla, normal kullanımda ise 2 günlük bir performans sağlayabilecek potansiyele sahip Pova’yı diğer birçok muadil modelden ayıran özelliği şarj performansı. 18W Dual IC Flash şarj özelliği sayesinde 10 dakikalık şarj ile 2 saatten fazla akıllı telefon görüşmesi gerçekleştirebiliyor veya 20 saat boyunca müzik çalabiliyorsunuz. Tecno’nun sağladığı verilere göre Pova’nın şarj performansı markanın diğer modellerine kıyasla %20 daha hızlı.

İddialı genel performans

Gücünü 8 çekirdekli Helio G80 işlemciden alan Tecno Pova, Hyper Engine oyun teknolojisi sayesinde işlemci, GPU ve RAM performansını en uygun şekilde senkronize ederek oyundaki performansı yükseltiyor. İşlemci performansını sahip olduğu 6 GB RAM ile destekleyen Pova, bunun yanında 128 GB’lik depolama alanına da sahip. Tüm bu göstergelerin bu fiyata sunuluyor olması muhteşem! Tecno Pova, Helio G80 işlemci ve 18W şarj özelliğinin yaratacağı ısınmayı engellemek için ise termal iletken ve çok katmanlı bir gövdeye sahip. 171,2 x 77,57 x 9,4 mm boyutunda ve 185 g ağırlığında olan Pova, yüzde 90.4 ekran-gövde oranıyla geliyor. 6,8 inçlik ekranı ise 720 x 1640 piksel çözünürlüğünde ve 264ppi değerinde. Tecno Pova’nın arka kısmında 13MP yapay zekâ destekli ve F /1.85 diyafram değerinde ana kamera bulunuyor. Bunun yanında telefon 2MP derinlik kamerasına, 2MP makro kameraya ve süper dörtlü flaşa sahip. Ön tarafında ise 8MP’lik kamera ve çift flash bulunuyor. Tüm bunlar Helio G80 işlemcinin görüntü işleme kapasitesiyle birleştiğinde telefonun etkili bir kamera performansına sahip olduğunu ifade edelim. Sonuç olarak Tecno Pova 6.000 mAh’lik bataryasıyla ve güçlü işlemcisiyle performanslı bir görüntü çiziyor ve fiyatıyla da akıllı telefon piyasasında ön plana çıkarak kullanıcıların dikkatini çekiyor. Artılar
  • Fiyat
  • Performans
  • Şarj dayanıklılığı
  • Tasarım

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.