WhatsApp ’a Reklam Sistemi Geliyor | İşte Tüm Detaylar

WhatsApp ’a Reklam Sistemi Nasıl Olacak?

Yayınlanma:
WhatsApp ’a Reklam Sistemi Geliyor | İşte Tüm Detaylar

Bir süredir yeni getirdiği özellikleriyle gündeme gelen WhatsApp, milyonlarca kullanıcısıyla dünyada en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması olma ünvanını hala koruyor. WhatsApp reklam sistemini kullanıcılar ile buluşturmak için hazırlıklar yapan şirket, kullanım şartlarını birkaç gün önce güncelledi.

WhatsApp reklam sistemi nasıl olacak?

Uzun süredir şirketin yeni bir reklam sistemiyle karşımıza çıkacağı sıklıkla belirtiliyordu. Her ne kadar tam olarak doğrulanmasa da birçok analist böyle bir hamlenin yapılacağını söylemişti. Ünlü mesajlaşma uygulamasında reklamların nasıl gösterileceği artık belli oldu. Kullanıcıları yanıltma amacını taşıyan çalışmalardan kaçınan WhatsApp, reklamları sohbet penceresi şeklinde sunmayacak.

Banner adı verilen reklam türünün kullanılacağı bu yeni sistem, kullanıcılara uygulamayı görüntülemeye devam etmek için reklam tıklamaya yönlendirecek.

WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan güncelleme listesinde bulunan reklam sistemi dikkat çekiyor. Android ve Web sürümü için 2.20.206.19, iOS için 2.20.130 sürümüyle birlikte şirket kullanım politikasını değiştirecek. 8 Şubat 2021’de değiştirilecek olan kullanım politikası, kullanıcılara hizmet odaklı reklam göstermeyi amaçlıyor. Bazı analistler bu hamleden sonrasında şirketin büyük bir kullanıcı kitlesi kaybedeceğini düşünüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.