Brezilya, iPhone Kutularından Şarj Adaptörü Çıkmasını Zorunlu Kılacak

Brezilya, iPhone Kutularından Şarj Adaptörü Çıkmasını Zorunlu Kılacak

Yayınlanma:
Brezilya, iPhone Kutularından Şarj Adaptörü Çıkmasını Zorunlu Kılacak

Sao Paulo eyaletinin tüketiciyi koruma kurumu, iPhone kutusundan şarj adaptörü çıkmasının zorunlu kılınmasını onayladı. Yakın zamanda Brezilya’da satılan tüm iPhone'ların kutusundan şarj adaptörü çıkmasının zorunlu kılınması bekleniyor. Apple, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği lansman ile yeni iPhone 12 serisini kullanıcıların beğenisine sunmuştu. iPhone 12 serisi, sahip oldukları özellikler ile Apple hayranlarını memnun etmeyi başarmış olsa da lansmandan sonra en çok tartışılan konuların başında iPhone kutu içeriğinden kulaklık ve şarj adaptörünün çıkmaması olmuştu.

Apple, yerel yasalar sebebiyle bu kararını Fransa’da bozmak zorunda kalmış ve Fransa’da satışa çıkardığı iPhone 12 modellerinin kutusuna kulaklık eklemeyi sürdürmüştü. Şimdi de benzer bir karar Brezilya’da ortaya çıktı ve Apple, iPhone 12 serisinin kutusuna şarj adaptörü eklemek zorunda kalmış gibi duruyor.

Apple'dan açıklama istendi

Geçtiğimiz dönemde, Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinin tüketiciyi koruma kurumu olan Procon-SP, Apple’dan bir açıklama isteyerek iPhone kutularından şarj adaptörü çıkarmasının tüketicilere zarar vermeyeceğini ve çevreye faydasını kanıtlamasını istedi.

Apple, Procon-SP’nin bu isteği üzerine birçok kullanıcının zaten uyumlu bir şarj cihazına sahip olduğunu, aldıkları kararın karbon emisyonunu azaltacağını bildirdi. Fakat Procon-SP, bu açıklamadan memnun kalmadı ve şarj adaptörünün ürünü kullanmak için temel gereksinimlerden biri olduğunu, iPhone’ları şarj adaptörü olmadan satmanın Brezilya Tüketici Savunma Yasası’na aykırı olduğunu bildirdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.