İnovasyon: OPPO Mutlak Renk Yönetim Sistemi Tanıtıldı

Mutlak Renk Yönetim Sistemi ilk olarak 2021 yılında tüketicilerle buluşacak olan OPPO Find X3 serisinde sunulacak.

Yayınlanma:
İnovasyon: OPPO Mutlak Renk Yönetim Sistemi Tanıtıldı

OPPO, Mutlak Renk Yönetim Sistemi (Full-path Color Management System) resmi sürümünün 2021'in amiral gemisi Find X3 serisinin prömiyerinde tanıtılacağını duyurdu.

OPPO'nun Mutlak Renk Yönetim Sistemi, görüntü yakalama, depolama ve görüntülemede tam DCI-P3 geniş gamını ve 10 bit renk derinliğini destekleyen ilk Android renk yönetim sistemi olma özelliği taşıyor. Bu sistem, gerçek ve doğru renk üretimi ile olağanüstü bir görüntüleme deneyimi sunuyor. OPPO Ürün Müdürü Bai, “Renkler yaratıcılığa ilham veriyor ve gerçeklik algımızı etkiliyor. Bu yüzden, günlük yaşama daha fazla canlı ve yüksek kaliteli görseller sunmak için renk yönetimi sistemini her yönüyle geliştirdik.

Find X2 Pro'nun mükemmel renk performansından güç alan yeni Mutlak Renk Yönetim Sistemi, 10 bit görüntü yakalamak ve HEIF formatını desteklemek için titizlikle geliştirildi. Kullanıcılarımıza kesintisiz ve sistematik bir renk deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Bu deneyim, içerik oluşturucuların kendilerini tam anlamıyla keşfetme ve ifade etme arzusunu ortaya çıkaracak” dedi.

Mutlak Renk Yönetim Sistemi, görüntü sunmanın sınırlarını zorluyor

Gelecekteki trendlerin geniş renk gamı ve yüksek renk derinliğinde yattığına inanan OPPO'nun Ar-Ge mühendislik ekibi, temel sistemi ve donanımı iyileştirerek renk üretiminde düzgün bir iş çıkardı. 10 bit yüksek renk derinliğine ve geniş P3 renk gamına sahip HEIF formatındaki görüntüleri destekleyen sistem, görüntü alımından hesaplamaya, kodlamaya, depolamaya, kod çözmeye ve son olarak görüntüyü sunmaya kadar tüm adımları kapsayan uçtan uca bir çözüm olarak öne çıkıyor. Bir yönetim sistemi olarak Mutlak Renk Yönetim Sistemi, görüntüleri yakalarken rengi kaydetmek için daha gelişmiş bir tanımlama algoritması ve donanım kullanıyor.

OPPO'nun Ar-Ge mühendisleri, bozulmaları (distorsiyon) düzeltme, çok çerçeveli karlanma azaltma ve algısal süper yüksek çözünürlük gibi algoritmalar geliştirdi. Ayrıca OPPO, Dijital Örtüşme/ Digital Overlap (DOL) HDR moduna eşlik eden görüntü sensörlerini destekleyecek. DOL-HDR teknolojisinde, farklı pozlama koşullarını tek görüntüde sentezliyor. Bu sebeple parlak ışığa karşı fotoğraflar çekildiğinde bile canlı renkler yakalanmasını sağlıyor. Doğru donanıma sahip olduğumuzda bir sonraki önemli faktör kalibrasyon oluyor.

OPPO'nun ekran kalibrasyon prosedürü, yaklaşık 0,4 JNCD'de (Just Noticable Color Difference) profesyonel ve dijital film kalitesinde bir renk doğruluğu sağlıyor ve böylece her zaman ekranda doğru bir görüntü sunuyor. Bunun yanı sıra OPPO'nun tescilli algoritması, DCI-P3'ü renk alanının merkezindeki D65 beyaz noktaya göre ayarlayarak renk gamı uyumluluğunu garanti ediyor. 10 bit renk derinliği 8 bit derinlikle karşılaştırıldığında, renk farklarının getirdiği yapay görüntüleri gideriyor, çekim ve düzenleme sonrasında görsel içeriğin kalitesini artırmak için renk gradyanını daha da geliştiriyor.

Ayrıca, bir JPEG görüntünün yalnızca yaklaşık %50'si boyutunda olan yeni ve güçlü HEIF formatı, statik görüntüler, Exif, derinlik bilgileri ve dinamik videolar gibi çok çeşitli multimedya özelliği tam olarak destekleyerek böylelikle kullanıcılara daha fazla yaratma özgürlüğü sağlıyor. Ultra yüksek renk derinliği ile uyumluluk sağlamak için HEIF formatını daha fazla geliştirmek de mümkün.

Görüntülemenin geleceğine ışık tutan renk düzeltme çözümü

OPPO INNO DAY 2020'de OPPO'nun Kurucusu ve CEO'su Tony Chen, 'İnsanlık için Teknoloji, Dünya için İyilik' söylemine inandıklarını söyledi. OPPO, insanları çevrelerindeki güzelliği yakalamalarını güçlendirmeleri ve geleceğe dair hayal güçlerini serbest bırakmaları için teknolojiyi kullanıyor. Böylece herkesin hayattan en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı oluyor. Bu, OPPO'nun renk yönetimindeki Ar-Ge sürecinde açıkça kendini gösteriyor.

OPPO'nun Mutlak Renk Yönetim Sistemi, sistem düzeyinde temel bir işlev olmasının yanında akıllı özelliklere de sahip. OPPO, doğruluğu ve gerçekliğe bağlılığı sağlamak için ilk olarak renklerin her ekranda aynı şekilde gösterilmesini sağlayan tek bir standart elde etmeye çalıştı. Şimdi ise kişiselleştirmeyle kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için çıtayı daha derine indiriyor. OPPO'nun Ar-Ge mühendislik ekibi, 2018'de akıllı telefon kullanıcılarının renk zayıflığıyla ilgili karşılaştığı zorlukların farkına vardı. Ekip, göz sağlığını göz önünde bulundurarak, daha iyi bir görsel deneyim için geniş bir kullanıcı kitlesinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere renk düzeltme konusunda sistematik araştırmalara devam etti.

Kapsamlı bir renk düzeltme çözümü sunarak bir adım daha ileri gitmeyi hedefleyen OPPO, renk zayıflığı olanlar üzerinde büyük ölçekli nicel ve nitel bir çalışma yürüterek, renk düzeltme çözümünü OPPO Renk Düzeltme Çözümü 2.0'a yükseltti. OPPO şimdi, potansiyel kullanıcılarla gerçekleştirdiği renk testlerinin doğruluk ölçümlerinden faydalanarak en iyi renk düzeltme çözümünü bulmak hedefiyle Zhejiang Üniversitesi ile güçlerini birleştiriyor.

Üniversitede görevli Renk ve Görüntü Bilimi Profesörü Dr. Luo Ming: “Günümüzde, insanların mutluluğu için bireysel farklılıkları daha fazla değerlendiriyoruz. Bu durumda geleceğin renk düzeltme sistemi son derece kullanıcı odaklı olacak. Kullanıcılar, akıllı telefonların paletinden renkler seçerek kendi benzersiz ve kişiselleştirilmiş ekranlarını oluşturabilecek ya da test ettikleri sistemi kalibre edebilecek” dedi. Yıllara yayılan inovasyon, OPPO'nun akıllı telefon ekranlarında sunduğu renkleri yeni seviyelere taşıyor.

Mutlak Renk Yönetim Sistemi, OPPO'nun 2021 amiral gemisi Find X3 serisinde kullanıma sunulacak. Gerçek, doğru ve kişiselleştirilmiş renk yönetimi sayesinde OPPO, kullanıcılara dünyayı deneyimlemenin ve yaşamı en renkli haliyle yakalamanın sezgisel yolunu sunmayı amaçlıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.