Instagram, Guides Özelliğini Türkiye’de Kullanıma Sundu

Instagram'ın içerik üreticiler tarafından çokça kullanılması muhtemel özelliği Guides, Türkiye'de kullanıma sunuldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, takipçileri için rehberler ve öneriler oluşturabilecek.

Yayınlanma:
Instagram, Guides Özelliğini Türkiye’de Kullanıma Sundu

Kısa bir süre önce anahtar kelimeyle gönderi arama özelliğinin testine başlayan Instagram, Türkçeye “kılavuzlar/rehberler” olarak çevrilebilen Guides özelliğini tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de hayata geçirdi.

Daha çok içerik üreticilerine hitap eden Guides özelliği, tüm kullanıcıların erişimine açık olacak ve kullanıcılar, en sevdikleri yerleri, ürünleri ya da gönderileri Guides sekmesinde takipçileriyle paylaşarak önerebilecekler.

Guides’in kullanıcılara ve özellikle içerik üreticilere iki önemli yararı bulunuyor. Kullanıcılar, takip ettikleri bir kişinin hazırlamış olduğu rehberi ziyaret ederek önerilerine bakabilecek. İçerik üreticiler ise takipçileri için faydalı olacağını düşündükleri rehberler hazırlayabilecekler.

Instagram profillerinde; aynı Reels, IGTV ve etiketlenen gönderiler gibi ayrı bir sekmede yer alacak olan rehberler kısmı, hikayeler ya da direkt mesaj üzerinden insanlarla paylaşılabilecek. Üstelik ürünler ile ilgili rehberler Instagram Alışveriş sekmesinde de yer alabilecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.