NASA, Uzay Aracı Voyager 2 ile İletişim Kurmayı Başardı

NASA'nın mart ayından beri iletişim sağlayamadığı Voyager 2 adlı insansız uzay aracıyla iletişim yeniden sağlıklı bir şekilde sağlandı.

Yayınlanma:
NASA, Uzay Aracı Voyager 2 ile İletişim Kurmayı Başardı

NASA, 1977 yılında uzaya insansız bir uzay aracı göndermişti. "Voyager 2" olarak adlandırılan bu uzay aracı, seneler geçtikçe Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün'ü ziyaret etti. Üstelik bu uzay aracı içerisinde bir de altın plan bulunduruyor, bu plakla uzaya sesli mesajlar gönderiyordu. Mart ayında ise Voyager 2 ile iletişim kesilmiş, hatta NASA, bu uzay aracından umudu tamamen kesmişti. Fakat yapılan son açıklamalara göre 8 ay sonra Voyager 2 ile tekrar iletişim kurmaya çalışan NASA çalışanları, başarılı oldular. İlk başlarda bazı sorunlar yaşansa ve iletişim tamamen kopmuş olsa da 29 Ekim'de gönderilen mesajlara nihayet cevap geldi. NASA'ya göre bir "Merhaba"lık iletişim zamanı, 34 saatten fazla sürdü.

Dünyadan Çok Uzakta

Voyager 2, Dünya'dan yaklaşık 18 milyar kilometre uzakta ve hala da uzaklık artmaya devam ediyor. Haliyle bu uzay aracıyla iletişim kurmak pek de kolay değil. NASA, Voyager 2 ile iletişim kurabilmek amacıyla ABD, İspanya ve Avustralya'da üç büyük teleskop inşa etti. Ancak ABD ve İspanya'daki teleskoplar, Voyager 2'nin mevcut konumu sebebiyle bir süredir işlevsiz haldeler. Durum böyle olunca da NASA'nın tek umudu, Avustralya'da bulunan DSS43 isimli teleskop.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.