Whatsapp Konum Atma - Nasıl Konum Atılır? Whatsapp Konum Paylaşma Yolu

Whatsapp konum nasıl paylaşılır?

Yayınlanma:
Whatsapp Konum Atma - Nasıl Konum Atılır? Whatsapp Konum Paylaşma Yolu

Bugünlerde bir yerden bir yere gitmek oldukça kolaylaştı. Gelişen teknoloji adres tarifini ortadan kaldırdı. WhatsApp’tan konum paylaşmak ve telefonlarda bulunan GPS sinyalleri sayesinde haritalar uygulamaları ile bir yerden bir yere gitmek çok kolay olabiliyor. İşte bu sebeple birçok kullanıcı WhatsApp'tan konum nasıl atılır? Sorusuna cevap arıyor ve internette araştırma yapıyor. WhatsApp’tan konum göndermeyi bilmeyen kişiler konum göndermenin yollarını araştırıyor. Peki, WhatsApp'tan konum nasıl atılır? WhatsApp konum paylaşımı nasıl yapılır? Tüm dünyada kullanılan en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan konum göndermek aslında oldukça kolay bir işlem. Öncelikle WhatsApp aracılığı ile konum gönderebilmek için konum ayarlarını aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bundan sonrası ise oldukça kolay. WhatsApp’tan konum göndermenin adımlarını sizler için derledik…

  1. İlk adım olarak konum paylaşımı yapılabilmesi için konum ayarlarının açık olması gerekiyor. Telefonunuzda konum açık mı kontrol edin, kapalı ise açık hale getirin.
  2. Konumunuzu paylaşmak istediğiniz kişi ile bir WhatsApp sohbet penceresi açın.

iPhone telefonlarda konum bilgisinin gönderilebilmesi için, sohbet ekranında metin kutusunun sol tarafında yer alan yukarı yönlü ok düğmesine basarak “Konum Paylaş” butonuna tıklayın. Bu tuşa bastıktan sonra açılacak olan ekranda konumunuzu gösteren bir harita ve yine bulunduğunuz noktaya yakın olan yerlerin listesini görmeniz mümkün olacaktır.

Android telefonlarda ise konum bilgisi paylaşmak istiyorsanız, sohbet ekranının üst kısmında yer alan Ataş simgesine basmanız gerekiyor. Bu simgeye bastığınızda açılacak olan menüde yer alan “Konum” tuşuna basacaksınız. Açılan yeni ekranda konumunuzu gösteren bir harita ve bu harita üzerinde yakın olduğunuz yerlerin listesini görüyor olacaksınız.

  1. Son adım olarak bu listede karşınıza çıkan konumun üzerine tıklayarak mevcut konumunuzu karşınızdaki kişiye iletmiş olacaksınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.