WhatsApp Üzerinde Engellendiğimizi Nasıl Anlarız? Engelleyen Kişiye Ait Bilgileri Görebilir miyiz?

WhatsApp üzerinde engellendiğimizi nasıl anlarız? Engelleyen kişiye ait bilgileri görebilir miyiz? İşte yanıtlar...

Yayınlanma:
WhatsApp Üzerinde Engellendiğimizi Nasıl Anlarız? Engelleyen Kişiye Ait Bilgileri Görebilir miyiz?

Günümüzün en büyük hobilerinden biri de hakkında bir şeyler merak ettiğimiz insanları stalk’lamak. Ancak herkesle de iyi anlaştığımız söylenemez. Hal böyle olunca özellikle WhatsApp’ta karşılıklı ya da tek taraflı engellemeler söz konusu olabiliyor. Böyle durumlarda siz engelleme işlemini gerçekleştirdiniz ama karşı taraf sizi engelledi mi yoksa engellemedi mi insan bilmek istiyor.

İşte bu konuda merakınızı en aza indirecek bir yol mevcut. Bunun için WhatsApp’ta beni engelleyeni nasıl görebilirim? İçeriğini sizler için hazırladık. Aşağıda verilen bilgileri uygulayarak kim sizi engellemiş ya da engellememiş bunu tespit edebilirsiniz. Son Görülme: Karşınızdaki kişi sizi engellemeden önce son görülme bilgisine ulaşabiliyorsanız ancak yaşadığınız olaydan sonra son görülme bilgilerine ulaşamıyorsanız büyük ihtimalle engellenmiş olabilirsiniz. Ancak bu yöntem her zaman doğru sonuç vermeyebilir. Çünkü bu kişi gizlilik ayarlarından son görülme bilgisini kapatmış da olabilir.

Son Dakika! Whatsapp 1 Kasım’dan İtibaren Bu Telefonlarda Kullanılamayacak Mesajların karşı tarafa gitmemesi (Tek tik): Bu yöntem de her zaman sizi kesin bir yargıya ulaştırmaz ama bir sorun yaşadığınız kişi ile mesajlarınız tek tikte kalıyorsa karşıdaki kişi sizi engellemiş olabilir. Diğer şekilde ancak kişinin interneti kapalı ise interneti açıldığında mesajlar çift tike dönüşecek, mesajınız okunduğunda ise mavi tike dönüşecektir. Tabi mavi tik seçeneğini kapatmadıysa.

Gruba ekleme: Aslında bu durum bir parça risk içerebilir. Sizi engellediğini düşündüğünüz bir kişiyi bir gruba eklemeyi deneyin. Eğer bu işlem sonucunda hata alıyorsanız, bu kişi sizi engellemiş demektir.

Profil fotoğrafı: Engellendiğinizi anlama konusunda kullanılan en basit ve bilinen yöntemlerden biridir. Her zaman profil fotoğrafı olan bir kişinin fotoğrafı bir anda yok olduysa sizi engellemiş olması kuvvetle muhtemeldir. Bu yöntemden emin olmak için bu kişinin profilinin ne sıklıkta güncellediğini, sürekli profil fotoğrafı olup olmadığı gibi bilgilere vakıf olmanız gerekir. Bu konularda eminseniz bu durumda engellenmiş olduğunuzu anlamanız mümkün.

Çevrimiçi olma: Bu yöntemin zorluk seviyesi yüksek. Çünkü karşınızdaki kişinin profilini 7/24 kontrol etmeniz gerekebilir. Bu durumda bile kesin sonuç vermeyebilir. Çünkü istisna olarak kişi o gün hiç çevrim içi olmayabilir. Ancak kişinin alışkanlıklarını iyi biliyorsanız ve çevrim içi olması gereken anlarda hala çevrimdışı ise bu durumda engellenmiş olma ihtimaliniz yüksek. whatsapp

WhatsApp’ta beni engelleyen kişiyi aramam mümkün mü?

WhatsApp’ta sizi engellemiş bir kişiyi aramanız mümkün olmaz. Hatta bir kişi sizi engelledi ise ona mesaj da gönderemezsiniz.

WhatsApp’ta beni engelleyen kişinin çevrimiçi olduğunu görmem mümkün olur mu?

WhatsApp’ta bir kişi sizi engellemiş ise o kişi ile WhatsApp üzerinde gerçekleştirebileceğiniz her eylem kısıtlanmış demektir. Bu sebeple WhatsApp’ta bir kişi tarafından engellenmişseniz onunla ilgili hiçbir şeye erişemezsiniz. Yani özetle bir kişi bizi engellemiş ise o kişiye ne mesaj atabiliriz, ne arama gerçekleştirebiliriz, ne profil fotoğrafını görebiliriz, ne son görülmesine ulaşabiliriz ve ne de çevrim içi oluşunu görebiliriz.

WhatsApp engelleyen kişiyi görme

WhatsApp üzerinde sizi engelleyen kişiyi anlama konusunda tüm detayları sizlerle paylaştık. Bu sebeple artık sizi engelleyen kişiyi WhatsApp üzerinde göremeyeceğinizi öğrenmiş olmanız gerekir.

WhatsApp’ta engelleyen kişinin durumu nasıl görülebilir?

WhatsApp sizi engelleyen kişi durumunu görme isteyebilirsiniz ancak bu mümkün değildir. Ancak yine de bir yöntem mevcut. WhatsApp’ta sizi engelleyen kişinin durum ayarları “herkes” olarak işaretlenmişse farklı bir cep telefonu numarası ile bu kişinin durumunu görmeniz mümkün. Bir başka yöntem ise aynı şekilde kişinin durum ayarı “kişilerim” ise, o kişinin yakın bir akrabası ya da arkadaşının telefonu üzerinden o kişinin durumuna göz atabilirsiniz. Bu iki seçenek haricinde sizi engelleyen kişinin durumunu görmeniz imkansız olacaktır.

WhatsApp’ta Engellediğim Kişinin Durumunu Görmem Mümkün mü?

WhatsApp üzerinden engellediğiniz bir kişiye ait hiçbir bilgiyi göremezsiniz. Engellenseniz de engelleseniz de durum aynı olacaktır. Yani bu sorunun cevabı “hayır” olmak durumunda. Tüm yazıyı okuduysanız eğer, artık ‘WhatsApp’tan engellendiğini nasıl anlarsın?’ sorusunun cevabını biliyorsunuz demektir. Umuyoruz ki, sizi engelleyen ya da sizin engellediğiniz kişi ile aranız düzelir. Sağlıcakla kalın…

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.