Google Asistan’ın Yeni Özelliği Shazam’a Rakip Oldu

Google Asistan’ın Yeni Özelliği Shazam’a Rakip Oldu

Yayınlanma:
Google Asistan’ın Yeni Özelliği Shazam’a Rakip Oldu

Yeni Google Asistan özelliği ile birlikte, Shazam artık rakipsiz değil gibi duruyor. Her ne kadar pazarda uygulamanın birçok benzeri olsa da Shazam’ın performansını yakalamak mümkün değil. Google Asistan ise yeni Hum to Search yani mırıldan ve ara özelliği ile söylenen şarkıyı size bulabilecek. Bunun için ise Asistan uygumasını açıp, “bu şarkı nedir?” diye sormak yeterli.

Yeni Google Asistan özelliği olan Hum to Search yani mırıldan ve ara özelliği çok basit bir kullanıma sahip. Google Asistan uygulamasını açtıktan sonra, mikrofon simgesine dokunup “bir şarkı ara” “bu şarkı nedir?” sorularından birini sorabilirsiniz. Bu soru ile birlikte şarkıyı mırıldanabilir ya da çevrenizde çalan bir şarkıyı dinletebilirsiniz.

Mırıldanma konusunda oldukça başarılı olan Asistan, özellikle bilinen parçalarda başarılı bir şekilde mırıldanmayı ve ıslık çalmayı kolay bir şekilde anlayabiliyor. Fakat mikrofona yakın bir şekilde mırıldanmak ve ıslık çalmak daha iyi sonuç verecektir. Şu an için Android tarafında Türkçe dahil 20 dili destekleyen Asistan, iOS tarafında ise şu an an için yalnızca İngilizce destekli olarak karşımıza çıkmakta. Google’ın kısa bir sürede iOS tarafına diğer dilleri eklemesi ve desteklenen dil sayısını artırması planlanıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.