iPhone 12 Kutusundan Şarj Cihazı ve Kulaklık Çıkmamasının Nedeni

Apple, iPhone 12’den sonra artık akıllı telefon kutularında şarj cihazı ve kulaklık vermeyecek ve bunu “çevrecilik” ile açıklamakta. Fakat olayın diğer tarafında ciddi sorunlar var...

Yayınlanma:
iPhone 12 Kutusundan Şarj Cihazı ve Kulaklık Çıkmamasının Nedeni

Küresel iklim değişikliği gün geçtikçe etkisini hissettiriyor. Gündelik hayatımızın en önemli parçalarından olan akıllı telefonlar ise teknoloji devleri için “yeşil mesajlar” vermek için etkili bir araç olmuş durumda. Bu konudaki ilk adım iPhone 12 ile birlikte Apple’dan geldi.

Bundan sonra üretilecek olan iPhone 12’lerin ve diğer tüm iPhone’ların kutusu, kulaklık ve şarj cihazı koyulmadığı için oldukça küçük olacak. Küçük kutunun anlamı ise, dev yük gemilerine şimdikinden daha fazla ürün yerleştirebilmek demek. Bu da aynı sayıda ürün için daha az sefer yapmak anlamına gelmekte.

Apple, iPhone 12 tanıtımı sırasında eş zamanlı olarak yayınladığı Ürün Çevre Raporu’nda, kutuların küçülmesi ile sevkiyat aşamasındaki karbon salınımın %39 oranında azalacağını gösterdi. Tabii azalan tek şey karbon salınımı değil, Apple’ın sevkiyat masrafları da önemli ölçüde azalıyor. Her ne kadar ülkemizde iPhone modellerinin fiyatları giderek yükselse de aslında her yıl ABD ve Avrupa’da aynı fiyatla rafa çıkmakta, eski modeller de ucuzlamakta.

Samsung, Huawei ya da diğer şirketlerin 5G’li modelleri ise 4G’li modellerinden daha pahalı olarak piyasaya sürüyor. Apple ise 5G’ye rağmen iPhone 12’lerde bir fiyat standardını bozmayarak küresel rekabette önemli bir avantaj yakalamış oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.