RX 6000 Big Navi, 4K Oyunlarda RTX 3080 ile Rekabet Edebilir

RX 6900 XT olarak beklenen tepe sınıf Big Navi ekran kartının 4K oyun performansı AMD tarafından paylaşıldı...

Yayınlanma:
RX 6000 Big Navi, 4K Oyunlarda RTX 3080 ile Rekabet Edebilir

AMD CEO’su, yapılan yayında “Big Navi” olarak adlandırılan devasa üç fanlı amiral gemisi ekran kartını göstermekle kalmadı, aynı zamanda 4K ile en yüksek ayarlarda çalışan kartın birkaç test sonucunu da paylaştı. Oyunlar arasında Borderlands 3 (DirectX 12 – Badass ayarları),

Call of Duty: Modern Warfare (DirectX 12 – Ultra ayarlar) ve Gears of Wars 5 (DirectX 12 – Ultra ayarlar) yer alıyor. Big Navi ekran kartı, 4K çözünürlükte her üç oyunda da akıcı bir 60+ FPS deneyimi sunuyor. AMD ekibi ayrıca bu testlerde kendi Ryzen 5000 serisine ait masaüstü işlemcilerini kullandı. Yani 2020 yılı bitmeden, meraklıların AMD markalı CPU ve GPU içeren bir sistem toplamasını mümkün hale getiriyorlar.

Önceki söylentilere göre Big Navi ekran kartı Radeon RX 6900 XT adı ile biliniyor ve Navi 21 GPU’dan güç alıyor. Oyun performansına genel bir bakış attığımızda, NVIDIA GeForce RTX 3080 ekran kartıyla bir hayli yakın görünüyor. Fiyatı da kullanıcıları memnun edici şekilde olursa oyuncular için mükemmel bir seçenek olacak gibi görünüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.